Bitcoin borsayı alaşağı mı edecek?

Bitcoin borsayı alaşağı mı edecek?

Stifel: Bitcoin'in Zirvesi Hisse Senedi Piyasası İçin Risk Oluşturabilir

A+A-

Bitcoin'in yükselişi borsa için endişe verici mi? Önde gelen finansal hizmetler firması Stifel, Bitcoin'in son dönemdeki yükselişinin, borsa üzerinde endişe verici bir etkiye sahip olabileceğini ve geleneksel yatırımlar için bir belirsizlik döneminin habercisi olabileceğini öne sürüyor.

Bitcoin'in Zirveye Ulaşması ve Geri Çekilmesi

Mart ayı ortasında 73.000 $'ı aşan Bitcoin, o zamandan bu yana 66.000 $ seviyesinin üstünde kaldı. Son bir haftada ise kripto para birimi, diğer risk varlıklarını da etkileyen satış baskısıyla %5,8'lik bir düşüş yaşadı. Yine de Bitcoin, 2024'te %56'lık bir artış ve 2023'te %135'lik bir yükselişle dikkat çekici bir performans gösterdi. Analistler, beklenen faiz indirimleri, yaklaşan bir yarılanma olayı ve Bitcoin ETF'lerine girişler gibi faktörlerin bu ralliye katkıda bulunduğunu belirtiyor.

Stifel'in Uyarısı: Bitcoin'in Zirvesi Hisse Senedi Piyasası İçin Risk Oluşturabilir

Stifel analistleri, Bitcoin'in zirve yapmasını borsa için zorlukların habercisi olarak görüyor ve piyasa dinamiklerinde potansiyel bir değişimin sinyalini veriyor. Bitcoin ve Nasdaq 100 endeksinin, Federal Rezerv'in güvercin dönüşlerinden sonra artan spekülatif bir coşkuyu yansıttığını da öne sürüyorlar.

Stifel, "Eğer Bitcoin'in yükselişi Fed'in güvercin tutumunu izleyen coşkuyu yansıtıyorsa, Bitcoin'in zirveye ulaşmış olabileceği dikkate değer," uyarısında bulunuyor.

Firma, Bitcoin'deki bu zirvenin "Mega Cap - Büyük Teknoloji" olarar adlandırılan NASDAQ hisselerinde bir gerilemeye, yatırımcı duyarlılığında bir azalmaya ve S&P 500 endeksinin yıllık değişiminde bir yavaşlamaya yol açabileceği konusunda uyarıyor.

Stifel ayrıca, tarihsel olarak Eşit Ağırlıklı S&P 500'ün sermaye ağırlıklı muadilinden daha iyi performans gösterdiğinde, değer hisse senetlerinin büyüme hisse senetlerinden daha iyi performans gösterme eğiliminde olduğunun altını çiziyor. Son anket farklılıklarının da büyük hisse senedi endekslerinde bir düzeltme olasılığını desteklediğini öne sürüyorlar.

Stifel, Fed'in dönüşünün siyasi niteliğinden şüphe duyarken, yatırımcı algılarının piyasa sonuçlarını yönlendirmedeki önemini vurguluyor ve hisse senedi piyasalarında potansiyel bir geri çekilmeye işaret ediyor.

 

İlgili Haberler