Bitcoin eridi, 2.6 milyar dolar buhar oldu

Bitcoin eridi, 2.6 milyar dolar buhar oldu

Bitcoin fiyatının adeta dibe vurduğu dün yüz binlerce kullanıcı likidite oldu. Uzun pozisyonda yakalanan kullanıcılar çok kazanmayı beklerken ellerinde ne var ne yok kaybetti.

A+A-

Bitcoin’in bazı borsalarda 41000$ hatta 28800$ seviyelerine kadar iğne attığı büyük düşüş sonrasında en çok etkilenenler kaldıraçlı işlemler oldu. Spot borsalar yine bekleyerek kayıplarını telafi etme şansına sahip ancak kaldıraçlar bir anda sıfırlanabiliyor. 

Bitcoin fiyatı konusunda iyimser tahminlerden sonra yüklü miktarda uzun pozisyonlar açılmıştı. Bir kaç coin haricinde tüm coinlerde çok derin iğneler atıldı. Bu nedenle yukarı seviyelere uzun pozisyon açan yüz binlerce yatırımcı likidite oldu. 

Gelen bilgilere göre dün itibariyle son 24 saatlik dilimde 2.6 milyar dolar likidite oldu. Son 12 saatte 1.73 milyar dolar, son 4 saatte 74 milyon dolar, son 1 saatte ise 26.5 milyon dolar likidite oldu. Toplamda 410 bin kullanıcının likidite olduğu belirtilirken tek seferde en fazla likidite olan işlem çifti Bitfinex borsasında 27.7 milyon dolar ile ADA/UST oldu. 

Sosyal medya üzerinde de önemli borsaların yönetimine ateş püsküren kullanıcılar sert hareketler yaptırarak borsaların soygun yaptığını iddia ediyor. Ne var ki hareketli varlık yatırımlarında hırs ve sabırsızlık her zaman kaybettiriyor.