Bitcoin ile beraber fiyatı yükselecek 5 hisse senedi

Bitcoin ile beraber fiyatı yükselecek 5 hisse senedi

70 bin doları geçerek rekor kıran Bitcoin hisseleri de peşinden sürükleyecek. İşte Bitcoin ile fiyatı artacak 5 hisse senedi

A+A-

11 Mart'ta lider kripto para birimi Bitcoin ilk kez 72.000 $'ı aşarak önemli bir kilometre taşına ulaştı ve tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 72.841,37 $'a ulaştı. Bu artış, bir önceki yıl yaşanan etkileyici yükselişin ardından kripto para piyasası için 2024'e olumlu bir başlangıcın ortasında gerçekleşti.

Kripto para dünyası 10 Ocak'ta ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC) spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF'ler) oluşturulmasına izin veren kural değişikliklerini onaylamasıyla önemli bir dönüşüme tanık oldu. Bu karar, Ocak ayında 11 spot Bitcoin ETF'sinin piyasaya sürülmesine yol açarak yatırımcıların kripto alanına olan ilgisini daha da artırdı.

Bitcoin'in 2023'te %157'lik bir artışın ardından 2024'te %65'in üstündeki olağanüstü performansı dikkat çekmeye devam ediyor. SEC'in kararı, kripto alanını ana akım finansa entegre ederek bireyler, para yöneticileri ve finansal kurumlar için daha geniş erişim sağlayan bir dönüm noktası olarak kabul ediliyor. Doğal olarak analistler artışın devam edeceğini öngörüyor.

Nisan 2024'te madencilik ödüllerinin yarıya indirileceği yaklaşan Bitcoin yarılanmasının kıtlığı artırması ve azalan arz nedeniyle Bitcoin'in değerini yükseltmesi bekleniyor. Tarihsel olarak, bu tür olaylar önemli fiyat artışlarına yol açtığı biliniyor.

Çeşitli araştırma firmalarının iyimser tahminleri Bitcoin'deki yükselişin devam edeceğini öngörüyor. Standard Chartered 2024 sonuna kadar 100.000 $ fiyat hedefi öngörürken Fundstrat bu yıl için 116.000 $ ile 137.000 $ arasında bir aralık tahmin ediyor. Hedge fonu SkyBridge daha da ileri giderek Nisan 2025'e kadar 170.000 $ öngörüyor. VanEck orta vadeli hedefi ise 350.000 $.

Bu hava sadece kripto paralarının fiyatını artırmıyor. Bu ekosistem içindeki diğer şirket ve varlıkların da fiyatının artmasına neden oluyor. Bu tahminler ışığında, 2024 yılında potansiyel kazanç elde etmeye hazır beş kripto odaklı hisse senedine dikkat çekiliyor:

İşte hemen hemen tüm araştırmalarda en çok yer alan, kripto para pazarındaki coşkudan en çok etkileneceği ileri sürülen 5 hisse senedi:

>> SONRAKİ SAYFA: Bitcoin ile fiyatı artacak 5 hisse senedi

Etiketler : ,
İlgili Haberler