Bitcoin ile ilgili karamsar tahmin: 5000 doların da altına düşecek

Bitcoin ile ilgili karamsar tahmin: 5000 doların da altına düşecek

Standard Chartered, daha fazla kripto şirketinin iflas ettiği bir senaryoda, Bitcoin'e olan talebin azalacağını öngördü.

A+A-

Standard Chartered’ın Küresel Araştırma Başkanı Eric Robertsen’a göre, önümüzdeki yıl Bitcoin fiyatının yaklaşık yüzde 70 daha düşerek 5 bin dolar seviyesine gelmesi, piyasaların henüz fiyatlamadığı sürpriz senaryolardan biri.

Robertsen, Bitcoin’e olan talebin azalabileceğini, dijitalleştirilmiş altına olan talebin ise artarak, altın fiyatının yaklaşık yüzde 30 yükselerek ons başına 2 bin 250 dolar seviyesine gelebileceğini düşünüyor.

Robertsen bu senaryonun gerçekleşmesi için ise ülkelerin faiz oranlarını azaltması, ayrıca daha fazla kripto şirketinin iflas etmesi ve dijital varlıklara olan yatırımcı güveninin çökmesi gerektiğini belirtiyor.

Robertsen tahmin yapmadığını, bunun yerine mevcut piyasa koşullarının dışında olan bir senaryoyu önceden bildirdiğinin altını çizdi.

ABC Refinery’nin Kurumsal Piyasalar Küresel Lideri Nicholas Frappell ise, “Altın, kriptodaki problemler nedeniyle kripto ekosistemine olan güvenin ani bir şekilde azalmasından fayda sağlayacak” dedi.

Kripto sektöründe sorunlar devam ediyor

Sam Bankman-Fried’in FTX platformunun çöküşünün ardından, dijital varlıkların geleceğinde ne olduğu sorusunu cevaplamak hiç olmadığı kadar zor. Piyasa koşularındaki olumsuzlukların, son bir yıl içinde Bitcoin’in değer kaybının yüzde 60’ı geçmesi ile halihazırda fiyatlandığını düşünen analistler de bulunuyor.

Finansal araştırma şirketi Fundstrat’in Dijital Varlık Başstratejisti Sean Farrell, likidasyonların çoğunlukla bittiğini, fakat yatırımcıların kısa vadede oluşan piyasa riskini karşılayamayabileceğini düşünüyor. Farrell ayrıca, iflas riski altında olan kripto aracı kurumu Genesis’in ana şirketi Digital Currency Group’un içinde olduğu belirsiz durumu işaret ediyor.

Kripto sektörü gerilemeye devam ederken, kripto varlık alım satım platformu Bybit de çalışanlarının yüzde 30’unu işten çıkartacağını açıkladı. Bloomberg’in anketine göre katılımcıların yüzde 94’ü diğer kripto şirketlerinin iflaslarının FTX’in iflasını takip edeceğini düşünüyor.

İlgili Haberler