Apple üretimde sıkıntıya girdi iPhone 15 Pro krizi kapıya dayandı

Apple üretimde sıkıntıya girdi iPhone 15 Pro krizi kapıya dayandı

Apple, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max ekran üretiminde sıkıntılar yaşıyor; bu da Eylül ayındaki lansmanda sınırlı sayıda cihazın satışa sunulmasına yol açabilir.

A+A-

Söylentiler, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max'in iPhone 14 Pro modellerinden daha ince çerçevelere sahip olacağını ve sorun yaratan şeyin çerçeve boyutundaki bu azalma olduğunu öne sürdü.

The Information'a göre, Apple tedarikçileri çerçeve boyutunu küçültmek için yeni bir ekran üretim süreci kullanıyor ve bu da LG Display tarafından üretilen ekranlarda sorunlara neden oluyor. Apple, 2019 yılında Apple Watch Series 7'nin ekran boyutunu artırırken de benzer bir sorun yaşamış ve bu cihaz yaklaşık bir ay gecikmişti.

LG ekranlar, ekranın metal kabuğa kaynaştırıldığı bir işlem sırasında güvenilirlik testlerinde başarısız oluyor. Apple, testleri geçebilmesi için LG ekranın tasarımını değiştiriyor ve hala montaj için kullanabileceği Samsung ekranları var.

The Information, Apple'ın iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max'in lansmanını erteleyeceğine inanmıyor, bunun yerine lansman sırasında daha az sayıda ünitenin mevcut olacağına ve bunun da kıtlığa yol açacağına inanıyor. Üretim sorunu en çok iPhone 15 Pro Max'i vuracak ve lansmanda elde edilmesi en zor cihaz olacak gibi görünüyor.

En az bir iPhone modelinin eksik tedarik edilmesi alışılmadık bir durum değil ve iPhone modellerinin tamamen tükendiği ve insanların Apple'ın üretimi artırması ve talebi karşılaması için aylarca beklemek zorunda kaldığı lansman durumları daha önce de yaşandı. Bu durumda Apple muhtemelen kar marjlarının etkilendiğini ve son çeyrekte gelirinin beklenenden daha düşük olduğunu görebilir.

Bugün erken saatlerde Bank of America küresel menkul kıymetler analisti Wamsi Mohan'ın bir raporu Apple'ın iPhone 15 cihazlarının "birkaç hafta" gecikebileceğini öne sürdü, ancak gecikme için bir neden belirtmedi. Görünüşe göre Mohan, ekran üretimi sorununa dair ipuçlarını duymuş ve bunun Ekim ayında gecikmeli bir lansmana yol açacağını düşünmüş, ancak The Information Apple'ın beklendiği gibi Eylül ayında lansman yapacağını düşünüyor.

İlgili Haberler