Bitcoin neden düştü, satışı tetikleyen faktörler ne, devamı gelecek mi

Bitcoin neden düştü, satışı tetikleyen faktörler ne, devamı gelecek mi

Bitcoin, cuma günü sert bir şekilde teknik açıdan önemli olan 200 günlük hareketli ortalamasının altına geriledi

A+A-

Yatırımcıların küresel faiz oranlarının daha uzun süre yüksek kalacağı ve yine küresel ekonominin yavaşlayabileceği endişesinin artması Bitcoin'in Cuma günü 200 günlük hareketli ortalamasının altına düşmesine neden oldu

Kripto para birimi birkaç ay boyunca sessiz bir işlem hacmi ve azalan volatilitenin ardından sonra, son 24 saat içinde %7'den fazla ani bir düşüş ile Perşembe günü 25.392 $'a kadar geriledi

CoinDesk verilerine göre Bitcoin bu yıl şimdiye kadar %60 değer kazandı, ancak 2021'deki tüm zamanların en yüksek seviyesinden hala %60'tan fazla aşağıda.

Fairlead Strategies'in kurucusu ve yönetici ortağı Katie Stockton'a göre, izlenmesi gereken bir sonraki önemli destek seviyesi 25.200 $. Stockton, Bitcoin için ikincil desteğin 20.600 dolar civarında olduğunu söylüyor.

CoinShares araştırma müdürü James Butterfill'e göre, son birkaç aydır düşük işlem hacmi ve volatilite, bitcoin'i büyük alım satımlar tarafından düşürülmeye karşı savunmasız hale getirdi.

QCP Capital analistleri Cuma günkü bir notta, Bitcoin'in düşüşünün opsiyon borsaları Deribit ve OKX'teki sürekli vadeli işlemlerdeki büyük likidasyonlardan kaynaklandığını yazdı.

Yine de, zamanlama açısından, bazıları hareketin tetikleyicisini Perşembe günü Wall Street Journal'da SpaceX'in 2022 ve 2021'de sahip olduğu Bitcoin'in değerini toplam 373 milyon dolar düşürdüğünü ve kripto para birimini sattığını söyleyen bir makaleye bağladı.

Makroekonomik açıdan bakıldığında, Perşembe günü 10 yıllık Hazine bonosunun getirisi, yatırımcıların küresel merkez bankalarının faiz oranlarını daha uzun süre yüksek seviyelerde tutabileceğinden endişe etmeleri nedeniyle neredeyse 16 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

Yüksek faiz oranları genellikle kripto gibi riskli yatırımları daha az cazip hale getiriyor.  

Butterfill, "Bitcoin son yıllarda genellikle ilk harekete geçen oldu, bu nedenle bu, diğer varlık sınıflarında daha geniş bir çöküşün göstergesi olabilir" diye yazdı. 

ABD hisse senetleri Cuma günü çoğunlukla daha düşük işlem gördü ve Dow Jones Endüstriyel Ortalama DJIA değişmedi. FactSet verilerine göre, S&P 500 SPX %0,1 ve Nasdaq Composite COMP %0,3 düştü.

İlgili Haberler