Bitcoin'de yarılanma tamam, peki şimdi ne olacak?

Bitcoin'de yarılanma tamam, peki şimdi ne olacak?

Kripto Para Birimi Bitcoin Yarılanma Olayının Ardından Yükselişte, Peki Devamı Gelecek mi?

A+A-

BORSATEK.COM - Dünyanın en popüler kripto para birimi Bitcoin, Cumartesi günü, arzı önemli ölçüde azaltan ve merakla beklenen "yarılanma" olayının tamamlanmasının ardından yukarı yönlü bir ivme yakaladı.

Geçtiğimiz 24 saat içinde Bitcoin'in fiyatı %1,1 oranında artarak 65.351$'a ulaştı ve bu hafta daha önce görülen 60.000$'lık kritik direnç seviyesini aştı. Bu yükseliş, enflasyon, faiz oranları ve jeopolitik gerilimler, özellikle de son İsrail-İran çatışmasıyla ilgili endişelerin yaşandığı bir ortamda gerçekleşti.

Cuma günü geç saatlerde tamamlanan yarılanma, Bitcoin'in programlanmış para politikasında temel bir değişiklik ve yeni spot Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF) onaylanmasının ardından talep artarken arzı azaltacak. Bu yıl %50'nin üzerinde bir fiyat artışına rağmen Bitcoin, Mart ortasındaki 74.000 dolarlık zirvesinin altında işlem görmeye devam ediyor.

MJP Wealth Advisors'ın başkanı Brian Vendig, Bitcoin'in mevcut değerlemesinin yüksek beklentileri yansıttığını ve ihtiyatlı bir iyimserlik tavrını benimsediğini belirterek, yarılanma olayından kaynaklanan herhangi bir fiyat artışının ılımlı olmasını bekldeğini söyledi.

Vendig, son aylarda Bitcoin'e olan talebi ve ilgiyi önemli ölçüde artıran spot Bitcoin ETF'lerinin varlığına dikkat çekerek bu yarılanma olayının benzersizliğini vurguladı.

Kripto para meraklıları, Bitcoin'in yarılanmasının bu yıl daha fazla büyüme için bir katalizör görevi göreceğini tahmin ediyor. Tarihsel olarak Bitcoin, önceki yarılanmaların ardından önemli ralliler yaşadı. CoinDesk'e göre, Mayıs 2020'deki son yarılanma Bitcoin'i bir sonraki yıl 9.500 dolardan 65.000 dolara yükseltti.

Kraken strateji müdürü Thomas Perfumo, Bitcoin fiyatlarının genellikle yarılanmadan 12 ila 18 ay sonra zirve yaptığını belirtti. Bununla birlikte, Bitcoin'in iki aydan kısa bir süre önce tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığına dikkat çeken Perfumo, tarihsel modeller döngünün henüz tamamlanmadığını gösterse de, piyasa döngüsünün hızlanıyor olabileceğini tahmin ediyor.

Yarılanma ile birlikte kripto para piyasası da hareketlendi. Piyasa değerine göre ikinci en büyük kripto para birimi olan Ether %2,3 artışla 3.144 dolara yükseldi. Solana %3,1 ve Ripple %5 değer kazanırken, Dogecoin %7,1 ve Shiba Inu %14 artışla Memecoin'lerde de önemli yükselişler yaşandı.

 

Bu haber toplam 1142 defa okunmuştur
10 hissede 22 Nisan'da tedbirler kalkıyor!

10 hissede 22 Nisan'da tedbirler kalkıyor!

Borsa İstanbul'da 10 hissede uygulanan işlem kısıtlamaları yarın kalkıyor

Halk Yatırım 2 hisse için AL önerisi verdi

Halk Yatırım 2 hisse için AL önerisi verdi

Halk Yatırım 2 hisse senedi için AL, 2 hisse senedi için TUT önerisinde bulundu

İş Yatırım'ın bugün hareketli olmasını beklediği 4 hisse

İş Yatırım'ın bugün hareketli olmasını beklediği 4 hisse

İş Yatırım'ın BIST 100 için teknik görünüm ile bugün hareketli olmasını beklediği 4 hisse senedinin teknik görünümü

İlgili Haberler