Blackrock spot bitcoin ETF teklifini revize etti

Blackrock spot bitcoin ETF teklifini revize etti

Coindesk'in haberine göre Blackrock, düzenleyicileri yatıştırmak amacıyla revize edilmiş bir spot bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) teklifinde bulundu ve muhtemelen ABD'de türünün ilk örneği olan bu teklifle onay alma şansını artırdı.

A+A-

Blackrock, SEC'e sunduğu spot bitcoin ETF teklifini tırpanladı, daha kabul edilebilir bir hale getirip yeniden SEC'e sundu. Güncellenen teklif kapsamında Blackrock'un ETF'si, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından tercih edilen model olan nakit oluşturma ve itfa mekanizmalarına sahip olacak.

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi, SEC'in Ocak ayı gibi erken bir tarihte bir dizi spot bitcoin ETF başvurusunu onaylayabileceği spekülasyonlarının ortasında teklifini güncelleyen birkaç firmadan en sonuncusu.

Blackrock ilk olarak geçen ay iShares Blockchain and Tech ETF için bir başvuru yapmış ve ayni itfa modeli önermişti.

Ancak SEC, yatırımcı güvenliği ve piyasa manipülasyonu ile ilgili endişelerini dile getirerek teklifi incelemeye aldı. 

Birçok firmanın yatırımcılar için daha cazip olduğunu söylediği ayni itfa yapısı, firmaların ETF'leri tarafından tutulan bitcoin için hisseleri geri almalarını sağlar. SEC'in daha güvenli ve daha erişilebilir itfa seçeneği olarak gördüğü nakit itfalar, bu hisseleri eşdeğer nakit değerleriyle değiştirir. 

Blackrock, ayni itfalar onaylanana kadar nakit itfalar düzenlemeyi kabul eden birkaç firmadan en sonuncusu.

İlgili Haberler