BMD: Fiyatlarda yüzde 50-60'a varan artış yaşanabilir

BMD: Fiyatlarda yüzde 50-60'a varan artış yaşanabilir

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, yaptığı açıklamada "Yıl sonu enflasyon tahminimiz yüzde 50-60 bandı civarında" dedi.

A+A-

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel kendi ürün gruplarında yüzde 50-60'a varan enflasyon olabileceğine dikkat çekti.

Bloomberg HT’ye konuk olan Öncel, “Fiyatlama konusunda biz artık üst noktaya gelmiş durumdayız. Her firmanın ve sektörün kendi içinde değerlendirmeleri oluyor. Enflasyonda devletin açıkladığı yüzde 50 rakamını biz minimum olarak değerlendiriyoruz. Çünkü yüzde 100 ÜFE’nin olduğu bir yerde, perakendeci bunu fiyatlara yansıtmaya başlayacak” dedi.

“Turist harcamaları bizi kurtaracak”

Öncel ayrıca bu artışların ilk başta turistik yerlerden başlayacağını da sözlerine ekledi ve “Yıl sonu enflasyon tahminimiz yüzde 50-60 bandı civarında. Müşterilerin bütçelerinde biz en sonda yer alıyoruz. Turist harcamalarının bizi kurtaracağını düşünüyorum. Bazı firmaların ürün geliştirilirken kullanılan malzemeleri bir alt segmente hitap edecek şekilde yapılmaya başlandığının haberlerini alıyoruz” dedi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler