BM'den Türkiye'ye Cizre çağrısı

BM'den Türkiye'ye Cizre çağrısı

Birleşmiş Milletler, Türk yetkililere yaklaşık 10 gün önce ülkenin güneydoğusunda silahsız insanların üzerine ateş açılmasını incelemesi çağrısında bulundu.

A+A-

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Zeid Ra'ad el Hüseyin, Türk yetkililere yaklaşık 10 gün önce ülkenin güneydoğusunda silahsız insanların üzerine ateş açılmasını incelemesi çağrısında bulundu.

Zeid Ra'ad el Hüseyin, 20 Ocak'ta Cizre'de çatışmalarda yaralanan insanları taşırken aralarında muhalefetten iki siyasetçinin de bulunduğu 10 kişinin ateş altında kalmasına değindi.

El Hüseyin, olaya dair "şok edici" görüntülerde bir kadın ve bir erkeğin beyaz bayrak taşıdığı ve muhtemelen ölü bedenlerin taşındığı bir el arabasıyla sokakta ilerlerken zırhlı bir askeri araç tarafından izlendiğini belirtti.

Zeid yapılan yazılı açıklamada, "Yolun karşısına ulaşmakta yoğun ateş altında kaldıkları görülüyor" derken, olayda yaralanan kameramanın "basına baskı" çerçevesinde tutuklanabileceğine dair endişelerini dile getirdi.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.