Boeing'deki kriz havacılık sektörünü vurdu: Uçuşlar azalıyor

Boeing'deki kriz havacılık sektörünü vurdu: Uçuşlar azalıyor

Havacılık sektörünün önde gelen isimlerinden Boeing, Max serisi uçaklarındaki krizle boğuşmayı sürdürüyor. Boeing'in krizi havayolu şirketlerini de vururken, şirketleri uçuşları azaltmaya ve işe alımları durdurmaya zorluyor.

A+A-

Bazı havayolu şirketlerinin CEO'larının yaptığı açıklamaya göre Boeing'in son Max krizi, en büyük müşterilerinden bazılarını bu yıl ve muhtemelen sonrasında büyüme planlarını yeniden düşünmeye zorluyor.

Boeing, çığ gibi büyüyen kalite kontrol sorunları, üretimin yavaş artması ve programın yıllarca gerisinde kalan yeni uçakların sertifikasyonu gibi zorluklar yaşıyor.

Sadece Boeing 737'lerle uçan Southwest Airlines, 2024 kapasite tahminini düşürdü ve bu yıl daha önce beklediğinden daha az Boeing teslimatını gerekçe göstererek 2024 mali beklentilerini yeniden değerlendirdiğini açıkladı.

Alaska Havayolları da yaptığı açıklamada, 2024 kapasite tahminlerinin "Boeing ve operasyonları üzerinde artan Federal Havacılık İdaresi ve Adalet Bakanlığı incelemesinin bir sonucu olarak uçak teslimatlarının zamanlamasındaki belirsizlik nedeniyle değişkenlik gösterdiğini" bildirdi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler