BofA: ABD hisselerine ilgi artıyor

BofA: ABD hisselerine ilgi artıyor

Bank of America stratejistleri, ABD hisse senetlerine ilginin son zamanlarda arttığını ve tüm müşteri gruplarından girişlerin yükseldiğini belirtti.

A+A-

Bank of America stratejistleri tüm müşteri gruplarının ABD hisse senetlerine olan taleplerinin geçen hafta son üç aydaki en yüksek seviyeye ulaştığını söyledi.

ABD borsalarına girişlerin geçen hafta 5 milyar dolara ulaştığını belirten BofA stratejistleri, özel varlık yönetimi müşterilerinin girişlerde başı çektiğini belirtti.

2022 yılında enerji şirketlerinin hisselerine daha fazla giriş olabileceğini belirten stratejistler, enflasyon korumalı getirilerin 2021’in teması olduğunu vurguladı.

ABD Merkez Bankası Fed, son toplantısında beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bırakmış, piyasa aktörlerinin beklediği gibi varlık alımlarında azaltma patikasını hızlandırmıştı.

Piyasanın merakla beklediği noktasal grafikten ise 2023 sonuna kadar en az 6 faiz artışı beklentisi çıktı. Fed Başkanı Powell açıklamasında, Fed'in tam istihdam hedefine ulaşmadan faizi artırabileceğini söylemişti.

İlgili Haberler