BofA'nın BIST 100 endeksi, 10 bin puanı geçtiken sonra alımlarını artırdığı 8 hisse

BofA'nın BIST 100 endeksi, 10 bin puanı geçtiken sonra alımlarını artırdığı 8 hisse

Bank of America (BofA), Borsa İstanbul'da endeks 10 bini geçtikten sonra hangi hisselerde alımlarını artırmaya başladı

A+A-

BORSATEK.COM - Borsa İstanbul'da yerel seçimlerden sonra 10 bin puanı hızlı geçen BIST 100 endeksi, 11 bin puanı geçtikten sonra kısmen gerilese de gücünü koruyor. 

Borsa İstanbul ile ilgili tahminler oldukça olumlu. Yerli ve yabancı aracı kurumların son dönemde yayınladıkları raporlarda yıllık ortalama yüzde 40-45 enflasyon beklentisi olan Türkiye'de Borsa İstanbul için yıl sonu yüzde 100'ü aşan yıllık getiri ile 20 binli rakamlar telafuz ediliyor. 

>>> İş Yatırım iki hisse için AL önerisi verdi, işte iki hissenin kazandırma potansiyeli

Endeksin 10 bin puanı geçmesi ve olası hedeflerine yönelmesi yabanccı alımları olmadan mümkün değil. Son haftalarda artan yabancı alımları, raporlarda bahsedilen hedeflerin gerçekçi olabileceğinin en büyük kanıtı gibi duruyor. 

Endeks yükselişini sürdürürken, primli hisselerden daha az prim yapmış ancak ucuz veya potansiyeli olan hisselere doğru geçişler de yaşanıyor. Uzmanlar bireysel yatırımcılara da aynı şeyi öneriyor. Aşırı primli hisseler yerine henüz prim yapmamış hisselerin potansiyeli daha yüksek. 

Portföyleri tazelemenin yanısıra dikkat edilecek bir diğer nokta, piyasaya yön verenlerin davranışları. İşte bu noktada payları düzenli olarak artan yabancı alımlarını takip etmekte özellikle fayda var. Endeksi 10 binin üstüne taşıyan alımlarda olduğu gibi, daha ileriye gidilmesinde de bu hareketler belirleyici olacak. 

Borsa İstanbul'da piyasanın yönünü belirlemekte oldukça etkili olan kurumların birisi de yabancı alımlarının gerçekleştiği Bank of America (BofA)

Bazı günlerde alış veya satışları ile tek başına yönü belirleyebilen Bofa'nın BIST 100 Endeksi 10 bin puanı geçtikten sonra 500 milyon TL'nin üstünde net alış yaptığı 8 hisse senedi şunlar:

No    Hisse
1    SAHOL
2    TCELL
3    ASELS
4    EREGL
5    KRDMD
6    VAKBN
7    AKBNK
8    MGROS

BofA'nın BIST 100, 10 bin Puanı Geçtikten Sonra 500 Milyon TL'nin Üstünde Net Alış Yaptığı 8 Hisse (Ayrıntılı Tablo)

BofA'nın BIST 100, 10 bin Puanı Geçtikten Sonra En Çok Net Alış Yaptığı ilk 5 Hisse

BofA'nın BIST 100, 10 bin Puanı Geçtikten Sonra En Çok Net Satış Yaptığı İlk 5 Hisse

BofA'nın BIST 100, 10 bin Puanı Geçtikten Sonra En Çok İşlem Yaptığı İlk 5 Hisse

 

İlgili Haberler