Borsada Irak baskısı devam ediyor

Borsada Irak baskısı devam ediyor

Irak'ta şiddet olaylarının artması küresel piyasaları olumsuz etkilerken BIST-100 endeksi haftanın son işlem gününde yüzde 1.03 değer kaybetti.

A+A-

Irak'ta şiddet olaylarının artması petrol fiyatlarını yükselterek global hisse senedi piyasalarını aşağı çekerken, Musul'da rehin alınan Türk vatandaşlarına ilişkin çözüme henüz varılamamasıyla BIST-100 endeksi haftanın son işlem gününde yüzde 1.03 değer kaybetti.

Borsa İstanbul 100 (BIST 100) endeksi haftanın son işlem gününü dünkü kapanışa göre 822,71 puanlık düşüşle 79.011,62 puandan kapattı.

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri ortalama yüzde 1,03 değer kaybederken, toplam işlem hacmi 3,2 milyar lira oldu. Gün sonunda bankacılık endeksi yüzde 0,94, holding endeksi yüzde 1,19 geriledi.

Güne düşüşle başlayan BIST 100 endeksi, en yüksek 79.722,24 puanı gördükten sonra Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün elindeki Başkonsolos dahil Türk rehineler ile ilgili yeni gelişme olmaması ve Musul'daki kaosun diğer bölgelere de yayılabileceği endişeleri ile düşüş eğilimini devam ettirdi. BIST 100 endeksi bugünkü düşüşüyle dünkü kazançlarının tamamını geri verirken, haftalık bazda yüzde 1,72 değer kaybetti.

Analistler, gelecek hafta ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı ve sonrasında Başkan Janet Yellen'in açıklamalarının takip edileceğini belirterek, Musul ile ilgili haber ve açıklamaların ise yön üzerinde ana belirleyici olmaya devam edeceğini vurguluyor. BIST 100 endeksinde 77.900 ve 77.000 seviyelerinin orta vade için kritik destek seviyeleri olduğunu ifade eden analistler, olası yükselişlerde ise 81.000 seviyesinin direnç konumunda olduğunu aktarıyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.