Borsanın yüzü bu hafta gülüyor

Borsanın yüzü bu hafta gülüyor

Geçen hafta yüzde 5 civarında değer kaybeden borsa bu haftanın ilk gününde yüzde 2.03 değer kazandı

A+A-

Geçen hafta yüzde 5 civarında değer kaybeden borsa bu haftanın ilk gününde yüzde 2.03 değer kazandı. Döviz kurlarındaki sert hareketlerin etkisiyle geçen hafta dalgalanmaların yaşandığı ve Borsa İstanbul'un diğer borsalandan ayrıştığı geçen haftanın ardından endeks bu haftaya alımlarla başldı.

77 bin 500 ve 78 bini hızlı geçen endeks, ikinci seansta 78.483 puanı gördü. Gün içi kar satışlarını 78 bini destek yaparak karşılamaya çalışan BIST 100 Endeksi bir ara bu seviyenin altına inse de kapanışa doğru tepki alımları ile günü 1.554 puanlık artışla 78.196 puandan tamamlarken hisse senetleri yüzde 2.03 değer kazandı. İki seansta toplam 3.56 milyar lira işlem gerçekleşti.

Hem borsa hem de para piyasalarının bu haftaki en öneli gündem maddesi TCMB ile FED'in faiz artırım kararları ile cuma günü Fitch'in yapacağı bu yılın ilk Türkiye değerlendirmesi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.