Borsayı bankalar da kurtaramadı

Borsayı bankalar da kurtaramadı

Güne yükselişle başlayan Borsa İstanbul faiz kararından sonra geriledi ve günü kayıpla tamamladı

A+A-

borsatek.com - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) beklenenin çok üstündeki faz artırımı Borsa İstanbul'da banka hisseleri hariç değer kaybına neden oldu.  BIST 100 Endeksi, son iki ayda ilk defa üç işlem günü üst üste değer yitirdi. 

Güne yükselişle başlayan BIST 100 Endeksi, TCMB'nin 750 puanlık faiz artırımı sonrası banka hisselerine gelen yoğun alımların etkisiyle yüzde 3.5 değer kazanarak 7.872 puana kadar yükseldi. Ancak, sanayi sektörü hisselerine gelen satışların artmasıyla hızla gerilemeye başlayan endeks 7.476 puana kadar geri çekildi. BIST 100 banka hisseleri tavan olurken gün içi zirveye oranla yüzde 5 aşan bir kayıpla günü 7.491 puandan tamamladı. Hisse senetleri ortalama yüzde 1.45 oranında değer yitirirken, toplam işlem hacmi 305.56 milyar TL oldu.

Bankacılık hisseleri ortalama yüzde 8.6, sigortacılık hisseleri ortalama 7.79 ve finansal kiralama şirketleri ortalama yüzde 3.71 ile en çok değer kazanan hisseler oldu. 

Analistler, sanayi hisselerindeki satışlarda kar realizasyonunun yanı sıra, bugün yüzde 5'in üstünde değer kazanan Türk Lirası nedeniyle, şirketlerin döviz pozisyon hesaplarının da satışlarda etkili olduğunu belirtiyor.

BUGÜN ENDEKSTE NEGATİF ETKİSİ EN ÇOK 10 HİSSE

BUGÜN ENDEKSTE POZİTİF ETKİSİ EN ÇOK 10 HİSSE

BUGÜN EN ÇOK DEĞER KAZANAN 20 HİSSE SENEDİ

BUGÜN EN ÇOK DEĞER KAYBEDEN 20 HİSSE SENEDİ

BUGÜN EN ÇOK İŞLEM YAPILAN 20 HİSSE SENEDİ

İlgili Haberler