Borsayı çökertenlere operasyon başladı, çok sayıda gözaltı var

Borsayı çökertenlere operasyon başladı, çok sayıda gözaltı var

Borsa İstanbul'da eylül ayı içinde yaşanan ve sistemi tıkanma noktasına getiren operasyonlarla ilgili bazı isimler gözaltına alındı

A+A-

BORSATEK.COM - Borsa İstanbul'da yaşanan manipülasyonlara dönük adli süreç başlatıldı. İsmi aracı kurumlar tarafından da açıklanan Mehmet Akdere başta olmak üzere çok sayıda kişi gözaltına alındı. İstanbul Başsavcılığı tarafından başlatılan ve 10 kişi için gözaltı kararı verilen operasyonda 8 kişinin gözaltına alındığı 2 kişinin ise daha önce yurtdışına kaçtığı belirtiliyor.

Borsa İstanbul'da eylül ayı içinde yaşanan ve küçük yatırımcıların milyarlarla lira zarar etmesinin yanı sıra 5 aracı kurumu da iflas noktasına getiren manipülasyon sistemi de tıkanma noktasına getirmişti.  

Vadeli işlemler piyasası ve spot piyasada başlangıçta birlikte yürütülen manipülasyon bir bankanın munzam sandık vakfının kendi hisselerini satması ile tersine dönmüş ve bazı hisselerde 10 işlem günü taban kapanış yaşanmasına neden olmuştu.

Gözaltına alınanların teminatlarını tamamlamadıkları için zor duruma düşen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yakınlığı ile bilinen bir aracı kurumun, "şüphelilerin mal kaçırma olasılığı" nedeniyle Ankara'dan destek istediği ve operasyonlara başlandığı ileri sürülüyor. 

 

İlgili Haberler