Brezilya Merkez Bankasฤฑ para politikasฤฑnฤฑn “kฤฑsmi” normalleลmesine yรถnelik planlardan vazgeรงip “nรถtr” faiz oranlarฤฑna dรถnรผล yapacaฤฤฑnฤฑ belirterek ileride daha bรผyรผk faiz artฤฑrฤฑmlarฤฑnฤฑn yapฤฑlma ihtimalini artฤฑrdฤฑ.
Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn Copom olarak adlandฤฑrฤฑlan para politikasฤฑ kurulu, faiz oranฤฑnฤฑ oy birliฤiyle yรผzde 4.25’e รงฤฑkarmaya karar verdi.
Brezilya’da ekonomik bรผyรผme pek รงok uzmanฤฑn beklediฤinden รงok daha gรผรงlรผ seyrederken enflasyon da merkez bankasฤฑnฤฑn hedef aralฤฑฤฤฑnฤฑ aลtฤฑ. Merkez bankasฤฑ yetkilileri, faizlerin muhtemelen planlanandan daha fazla ve belki de daha hฤฑzlฤฑ artฤฑrฤฑlacaฤฤฑnฤฑn sinyalini verdiler.
Reuters anketine katฤฑlan 37 ekonomistin hepsi faiz oranฤฑnฤฑn 75 baz puan artฤฑrฤฑlmasฤฑnฤฑ bekliyorlardฤฑ.







