Brüksel saldırılarının failleri belli oldu

Brüksel saldırılarının failleri belli oldu

Belçika televizyonu RTBF intihar saldırganlarının El Bakraoui kardeşler olduğunu söyledi

A+A-

Brüksel'de havalimanına gerçekleştirilen intihar saldırılarını, Brahim ve Khalid Bakraoui olarak bilinen Brüksel'de yaşayan iki kardeşin gerçekleştirdiği ve üçüncü saldırgan Najim Lacchraoui'nin ise polis tarafından arandığı belirtildi.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de dün sabah havalimanına ve bundan kısa süre sonra bir metro istasyonuna yapılan intihar saldırısında en az 30 kişi öldü. Saldırıları İslam Devleti (İD) örgütü üstlendi.

Belçika televizyonu RTBF intihar saldırganlarının El Bakraoui kardeşler olduğunu söylerken, Belçika gazetesi DH havalimanı saldırganlarından 25 yaşındaki Najim Lacchraoui'nin firari olduğunu belirtti.

RTBF'nin isimsiz bir kaynağa dayandırdığı habere göre, Khalid sahte bir isim kullanarak Brüksel'in Forest kasabasında bir daire kiraladı. Polis bu bölgede geçtiğimiz hafta silahlı bir kişiyi öldürmüştü.

Müfettişler o operasyonun ardından bir İslam Devleti bayrağı, saldırı silahı ve üç gün sonra tutuklanan ve Paris saldırılarının başlıca şüphelisi Salah Abdeslam'a ait parmak izleri buldu.

RTBF, her iki kardeşin de suç kayıtlarının bulunduğunu fakat polis tarafından şimdiye kadar terörizmle bağlandırılmadıklarını söyledi.

Diğer yandan savcılar Pazartesi günü yaptıkları açıklamada, firari saldırgan Laachraoui'nin DNA'sının geçtiğimiz yıl Paris saldırganları tarafından kullanılan evlerde bulunduğunu ve Abdeslam ile beraber Eylül ayında Macaristan'a seyahat ettiğini belirtti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.