Buffet'ın 100 milyon $'lık yatırımına rağmen fiyatı düşen hissenin sırrı ne?

Buffet'ın 100 milyon $'lık yatırımına rağmen fiyatı düşen hissenin sırrı ne?

Warren Buffett'ın Liberty SiriusXM Yatırımı Hisselerde Düşüşe Neden Oldu

A+A-

Ünlü yatırımcı Warren Buffett'ın son yatırımlarına rağmen Liberty SiriusXM takip hisseleri son dört ayın en düşük seviyesine geriledi.

Buffett'ın Berkshire Hathaway Inc. şirketi, Liberty SiriusXM C Serisi (LSXMK) ve A Serisi (LSXMA) hisselerine yaklaşık 100 milyon dolar ek yatırım yaparak toplam yatırımını 465,4 milyon dolara çıkardı. Bu yatırım, Buffett'a Liberty SiriusXM'in tedavüldeki hisselerinin %30'una yakın bir pay sağladı.

Ancak bu yatırıma rağmen, her iki hisse senedi de bugün sabah işlemlerinde düşüş yaşadı. C Serisi hisseleri %1,5, A Serisi hisseleri ise %1,4 değer kaybetti. Nisan ayında tamamında ise her iki hisse senedi de %11'den fazla düşüş yaşayarak son dört ayın en düşük seviyesine gerilemiş oldu.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na yapılan bildirimlere göre Berkshire Hathaway, 97,11 milyon dolar harcadı. Bu tutarın 30,69 milyon doları 1,12 milyon A Serisi hisse senedi, 66,42 milyon doları ise 2,42 milyon C Serisi hisse senedi satın almak için kullanıldı.

Berkshire'ın elindeki hisseler şu anda 33,88 milyon A Serisi ve 67,91 milyon C Serisi hisseden oluşuyor. A Serisi hisseler oy hakkına sahipken, C Serisi hisseler oy hakkına sahip değil. Ayrıca, her biri hisse başına 10 oy hakkı veren B Serisi hisseler de bulunmakta.

Yılbaşından bugüne A Serisi hisseler %8,5, C Serisi hisseler %8,8 ve Sirius XM hisseleri %38,3 değer kaybetti. Buna karşılık Berkshire'ın B Serisi hisseleri %15,7 oranında artarken S&P 500 endeksi %8,4 oranında yükseldi.

 

İlgili Haberler