Buffett'ın Berkshire'ı enflasyona direndi, rekor yıllık kâr getirdi

Buffett'ın Berkshire'ı enflasyona direndi, rekor yıllık kâr getirdi

Dünyanın en zengin iş insanlarından Warren Buffett'ın yatırım şirketi Berkshire, enflasyon ve faiz baskılarına rağmen rekor yıllık faaliyet karı elde etti.

A+A-

Warren Buffett'ın Berkshire Hathaway şirketi Cumartesi günü, döviz kayıpları ve yükselen faiz oranlarının dördüncü çeyrekte daha düşük kazançlara katkıda bulunmasına rağmen, şimdiye kadarki en yüksek yıllık faaliyet kârını bildirdi.

Buffett yıllık hissedar mektubunda 2022'yi Berkshire için "iyi bir yıl" olarak nitelendirirken, holdingin düzinelerce işletmesi artan enflasyona ve Ukrayna'daki savaş da dahil olmak üzere tedarik zincirindeki aksaklıklara rağmen 30,8 milyar dolar kâr elde etti.

Reuters'ın haberine göre Berkshire ayrıca dördüncü çeyrekte yaklaşık 16,3 milyar dolarlık hisse senedi sattıktan sonra yılı 128,6 milyar dolarla kapatarak nakit birikimini artırdı.

Nebraska merkezli şirket, kendi hisselerini geri satın alarak daha fazla değer buldu, 2,6 milyar dolarlık geri alımın ardından 2023'ün ilk bir buçuk ayında da yaklaşık 700 milyon dolar daha geri alım yapıldı.

Hisse senedi fiyatı bu yıl %1,5 düşerek Standard & Poor's 500'deki %3,4'lük kazancın gerisinde kalsa da, Berkshire hisseleri 2022'de endeksi yüzde 22 puan geride bırakarak sallantılı piyasalarda savunmacı bir yatırım olarak statüsünü yansıttı.

Buffett mektubunda Berkshire hissedarları için "paralarına kendi paramız gibi davranacağımız konusunda bize güvendiklerini" söyledi.

İlgili Haberler