CAP: Türkiye'de iki ayrı medya gerçekliği var

CAP: Türkiye'de iki ayrı medya gerçekliği var

Amerikan İlerleme Merkezi, "Türkiye’nin Değişen Medya Manzarası" başlıklı bir rapor yayınladı

A+A-

ABD’nin başkenti Washington’daki düşünce kuruluşu Amerikan İlerleme Merkezi (Center for American Progress - CAP), “Türkiye’nin Değişen Medya Manzarası” başlıklı bir rapor yayınladı.

Rapora göre, Türkiye’de iktidarın medya üzerinde uyguladığı yoğun sansür ve baskı  kampanyasına rağmen, son yıllarda daha belirgin hale gelen iki kilit  eğilim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın medyayı denetimi altına  alma çabalarına balta vuruyor: Birincisi ülkede medyaya duyulan  güvensizliğin derin boyutlarda artması, ikincisi de Türk halkının  haberleri edinme şekillerinde görülen ayrışma.

Corona virüsüyle ilgili haberlerin takibinden örnek verilen raporda,  geleneksel medyanın dürüstlüğünden tereddüt eden birçok kişinin,  medyada hükümetin salgına verdiği karşılığa ilişkin sunulan “pembe  tabloyu” şüpheyle karşıladığı ve bu konudaki gelişmeleri takip etmek  için sosyal medyaya yöneldiği belirtiliyor.

Salgının, Türkiye’de hükümet yanlısı ve muhalif seçmenlerin  birbirlerinden apayrı “medya gerçeklikleri’’ içinde yaşadığını  gösterdiği gözlemine yer verilen raporda, bir tarafın “dünyanın Türkiye’yi hayranlıkla izlediği’’ mesajını, diğer tarafınsa sosyal  medyada “yeni kazılan mezarlarla ilgili videoları’’ gördüğüne  değiniliyor.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.