Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın, Interpol'un en çok arananlar listesinde

Çiftlik Bank'ın kurucusu Mehmet Aydın, Interpol'un en çok arananlar listesinde

Çiftlik Bank ile binlerce kişiyi dolandıran 'Tosun' lakaplı Mehmet Aydın, Uluslararası Polis Teşkilatı'nın (Interpol) en çok arananlar listesine girdi.

A+A-

Çiftlik Bank ile Türkiye'de binlerce kişiyi dolandıran Mehmet Aydın, Interpol'un en çok arananlar listesine dahil edildi.

Milyonlarca lira ile ortadan kaybolan 'Tosun', Emniyet Genel Müdürlüğü'nün girişimleri sonucu Interpol'un 'Most Wanted' listesine alınırken, gözaltı fotoğrafları da Interpol kayıtlarına girdi.

Interpol'un internet sitesine göre 27 yaşındaki Aydın, Türkiye hükümetinin talebiyle, veri sistemleri, bankacılık ya da borç verme kurumlarını kullanarak hırsızlık yapmak, bir şirketin yöneticisi olarak hile ile hırsızlık gerçekleştirmek, suç işlemek amacıyla organizasyon kurmak, kara para aklamak ve vergi kaçırmak suçlarından aranıyor.

Aynı listeye, ilgili soruşturma kapsamında zanlının aranan ağabeyi Fatih Aydın da dahil edildi.

Binlerce kişinin üye olduğu ve milyonlarca paranın yatırıldığı Çiftlik Bank dolandırıcılığını gerçekleştirmekle suçlanan Mehmet Aydın, suçlamaların ardından yurt dışına kaçmıştı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.