Çimsa bilançosu, hisse fiyatına nasıl yansıyacak?

Çimsa bilançosu, hisse fiyatına nasıl yansıyacak?

Halk Yatırım, Çimsa bilançosunu analiz etti. Analize göre Çimsa'nın kar rakamları beklentilere uyumlu. Peki bu hisse performansını nasıl etkileyecek?

A+A-

Halk Yatırım Çimsa'nın üçüncü çeyrek bilançosunu değerlendirdi. Halk Yatırım analizine göre Çimsa beklentilere uyumlu piyasa beklentisinin üzerinde net kar açıkladı.

Açıklamada şu değerlendirmelerde bulunuldu:

''Çimsa yılın üçüncü çeyreğinde beklentimiz olan 939 mn TL ile uyumlu, ortalama piyasa beklentisi olan 865 mn TL’nin %10 üzerinde, yıllık bazda %52 düşüşle 950,7 mn TL net kar açıkladı. Hatırlanacağı üzere geçen yıl üçüncü çeyrekte, Kayseri ve Niğde Fabrikaları ile Ankara Öğütme Tesisleri satışından 1.678 mn TL’lik tek seferlik gelir kaydedilmişti. Dolayısıyla, yıllık bazda net karda yaşanan düşüşte, maddi duran varlık satışı nedeniyle oluşan yüksek baz etkili oldu. Özkaynak yöntemiyle değerlenen yatırımlarından (Exsa ve Cimsa Sabancı Cement BV) elde edilen 171 mn TL’lik katkı ve amortismanların yeniden değerlemesinden kaynaklı 157 mn TL’lik ertelenmiş vergi geliri bu çeyrekte net karı destekleyen unsurlar oldu. Piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşen operasyonel karlılık ve net borçtaki gerileme doğrultusunda, üçüncü çeyrek finansal sonuçlarının hisse performansına yansımasını ‘pozitif’ olarak değerlendiriyoruz'' 

 

İlgili Haberler