Çin doğal gaz bulmak için 10 bin metre derinliğinde kuyu kazıyor

Çin doğal gaz bulmak için 10 bin metre derinliğinde kuyu kazıyor

Çin, ultra derin doğal gaz rezervleri aramak üzere bu yıl ikinci kez 10 bin metrelik bir sondaj kuyusu açmaya başladı.

A+A-

Xinhua Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, China National Petroleum Corp. Perşembe günü Sichuan eyaletinde 10.520 metre (6,5 mil) derinlikte tasarlanan Shendi Chuanke 1 kuyusunu açmaya başladı. Proje, CNPC'nin Mayıs ayında Sincan'da sondajına başladığı ve o dönemde Çin'de şimdiye kadar gerçekleştirilen en derin kuyu olarak tanımlanan benzer büyüklükteki kuyuyu takip ediyor.

Xinhua'ya göre, daha önceki kuyu, sondaj teknolojilerini test etmek ve Dünya'nın iç yapısı hakkında veri sağlamak için tasarlanan proje ile doğası gereği deneysel olarak tanımlanırken, Sichuan girişimi ultra derin doğal gaz rezervleri bulmayı amaçlıyor.

Baharatlı yemekleri, muhteşem dağ manzaraları ve pandalarıyla tanınan güneydoğu eyaleti Sichuan, aynı zamanda Çin'in en büyük kaya gazı rezervlerinden bazılarına da ev sahipliği yapıyor. Ancak ülkenin devlete ait petrol devleri, zorlu arazi koşulları ve karmaşık yeraltı jeolojisi nedeniyle bu potansiyelden faydalanma konusunda sınırlı bir başarı elde edebildi.

Çin hükümeti son yıllarda bir dizi elektrik kesintisi, jeopolitik çekişme ve küresel fiyat dalgalanmasının ortasında yerli üretimi arttırarak yakıt güvenliğini arttırmak için enerji şirketlerine baskı yapıyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler