Çin mali risklerini azaltmak için finansman desteği sağlayacak

Çin mali risklerini azaltmak için finansman desteği sağlayacak

Çin, yerel yönetimlerin mali risklerini azaltmak için finansman sağlamayı planlıyor.

A+A-

Çin, yerel yönetimlerin mali risklerini ele almak için daha güçlü adımlar atıyor ve Caixin, borç endişeleri artarken devlete ait işletmelere ucuz finansman sağlama planını bildirdi.

Caixin'in haberine göre Çin Merkez Bankası, yerel yönetim finansman araçlarına daha uzun vadeli ve düşük maliyetli fon sağlamak üzere bankalarla birlikte bir acil likidite aracı oluşturabilir.

Onaylanması halinde bu hamle, nakit sıkıntısı çeken Yerel Yönetim Finansman Araçları'nın (LGFV) nakit akışlarını iyileştirecek ve kısa vadeli likidite stresinden kaçınmak için fonlara erişimini sağlayacak.

IMF, LGFV'lerin borçlarının geçen yıl 57 trilyon yuan (7.8 trilyon $) olduğunu tahmin etse de, LGFV borcunun büyüklüğüne ilişkin resmi bir rakam bulunmuyor.

OCBC ekonomistlerinden Tommy Xie, Çin MB öncülüğünde bir fonlama girişimi için bildirilen planın önceki çabalardan "oldukça büyük bir değişiklik" olacağını söyledi ve "Merkez bankası bu konuda öncülük ederse, yerel yönetim borçlarının çözümüne yardımcı olmak için likidite sağlayacak ve sorunu bir ölçüde hafifletebilecektir" dedi.

İlgili Haberler