Çin’de telefon satışlarında büyüme çift haneleri gördü

Çin’de telefon satışlarında büyüme çift haneleri gördü

Dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olan Çin’de telefon satışları Mayıs ayında yüzde 22,6 artarak önceki aylara göre sert bir yükseliş gösterdi.

A+A-

Çin'in akıllı telefon satışları Mayıs ayında yüzde 22,6 arttı ve önceki aylara göre sert bir yükseliş gösterdi. Son veriler, ülkenin yavaşlayan mobil cihaz endüstrisi için olumlu bir işaret olarak yorumlandı.

Telefon üreticileri, Mayıs ayının sonundan Haziran ayına kadar uzanan indirimlerin yer aldığı Çin'in en büyük ikinci alışveriş festivali 6.18'e hazırlık olarak geçen ay 25,2 milyon telefon sattı.

Çin Bilgi ve İletişim Teknolojileri Akademisi'ne göre bu rakamlar üreticilerin bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla 4 milyondan fazla bir artışa işaret ederek akıllı telefon envanterinin erimesine yardımcı olmuş olabilir.

Resmi verilere göre ise, iç pazar uzun süreli bir durgunluk içinde sıkışıp kaldı ve en son açıklanan büyümeye rağmen Ocak'tan Mayıs'a kadar yüzde 2,6 düştü.

Öte yandan, ülke ekonomisiyle ilgili endişeler akıllı telefon sektöründe daha fazla donanım talebini sınırladı. IDC tarafından açıklanan veriler, bu ay dünya çapındaki sevkiyatlardaki en büyük engelin Çin tarafından geleceğini öngörüyor. Ayrıca dünyanın en büyük akıllı telefon pazarı olan Çin, küresel endüstrideki yavaşlamanın çoğundan sorumlu tutuluyor.

Bu haber toplam 661 defa okunmuştur
İlgili Haberler