S&P Global Çin'in 2023 büyüme tahminini aşağı çekti

S&P Global Çin'in 2023 büyüme tahminini aşağı çekti

S&P Global, Çin'in 2023 büyüme tahminini yüzde 5,5'ten yüzde 5,2'ye düşürdü.

A+A-

S&P Global, Mayıs ayı verilerinin dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde COVID sonrası toparlanmanın duraksadığını göstermesinin ardından Çin için 2023 GSYİH büyüme tahminini düşürdüğünü açıkladı.

Pazar günü yayınlanan bir araştırma notunda, "2023 GSYH büyüme tahminimizi %5,5'ten %5,2'ye düşürdük" denildi.

Paylaşılan notta "Çin'in toparlanması devam etmeli, ancak yatırım ve sanayi gecikmeli olarak düzensiz bir hızda gerçekleşmeli." sözleri kaydedildi.

S&P bu yıl Çin ekonomisine ilişkin tahminlerini düşüren ilk büyük uluslararası kredi kuruluşu olurken, Goldman Sachs da dahil olmak üzere birçok büyük banka bu ay tahminlerini düşürdü.

Goldman Sachs tahminini %6'dan %5,4'e düşürürken, zayıf güvenin devam etmesini ve emlak piyasası üzerindeki bulutları beklenenden daha güçlü rüzgarlar olarak gösterdi.

Çin ekonomisi Mayıs ayında emlak yatırımlarının daha da düşmesi, sanayi üretimi ve perakende satış büyümesinin tahminlerin altında kalmasıyla tökezledi ve Pekin'in salgın sonrası sallantılı toparlanmayı desteklemek için daha fazlasını yapması gerekeceği beklentilerini artırdı.

Politika tartışmalarında yer alan kaynaklar, Çin'in bu yıl yavaşlayan ekonomiyi desteklemek için daha fazla teşvik uygulayacağını söyledi.

İlgili Haberler