Çinli Nio Tesla'ya kaybetmemek için yüzlerce çalışanını işten çıkarıyor

Çinli Nio Tesla'ya kaybetmemek için yüzlerce çalışanını işten çıkarıyor

Tesla'nın Çin pazarındaki dev rakiplerinden Nio, 'yoğun rekabet' öngörüsüyle iş gücünün %10'unu azaltıyor.

A+A-

Çinli elektrikli otomobil üreticisi Nio CEO William Li Cuma günü yaptığı açıklamada, "şiddetli rekabet" nedeniyle işgücünün yüzde 10'unu azaltmayı planladığını söyledi. İşten çıkarmalar Kasım ayına kadar tamamlanacak.

Li, CNBC tarafından görülen bir mektupta çalışanlara "Önümüzdeki iki yıl, belirsizliklerle dolu bir ortamda otomotiv endüstrisinin dönüşümü sırasında en yoğun rekabete tanık olacak" dedi.

Nio'nun son iki aydır iki yıllık faaliyet planını analiz ettiğini ve son iki hafta içinde şirketin "iş önceliklerini belirlediğini ve organizasyonel ve iş optimizasyonu için ayrıntılı bir plan geliştirdiğini" de sözlerine ekledi.

Li, şirketin teknolojiye yatırım yapmaya, üç yıl içinde mali performansa katkıda bulunmayan projeleri kesmeye ve Nio'nun temel ürünlerinin zamanında piyasaya sürülmesini sağlamaya odaklandığını söyledi.

Li "Düzenlemelerden etkilenebilecek meslektaşlarımdan özür dilerim. Bu, şiddetli rekabet karşısında zor ama gerekli bir karardır." ifadelerini kullandı.

Birçok Çinli elektrikli araç girişimi gibi Nio da dünyanın en büyük ikinci ekonomisindeki zayıf tüketici duyarlılığı, sert rekabet ve Elon Musk'ın Tesla'sının başlattığı fiyat savaşından etkilendi.

Elon Musk'ın otomobil üreticisi geçen yıl Çin'de talebi canlandırmak için otomobillerinin fiyatlarını düşürmeye başladı ve rakiplerini de aynısını yapmaya zorladı. Nio önce herhangi bir fiyat düşüşüne direndi, ancak nihayetinde Haziran ayında bir fiyat düşüşü gerçekleştirdi.

Bir başka Çinli elektrikli araç girişimi olan Xpeng, işten çıkarmalar da dahil olmak üzere operasyonlarını yeniden yapılandırdı.

Hâlâ zarar ediyor olsa da, Nio araç teslimatlarını hızla artırmayı başardı. Şirket, Ekim ayında bir önceki aya göre hafif bir artışla ve geçen yılın aynı dönemine göre %60 artışla 16.074 araç teslim ettiğini açıkladı.

Li, çalışanlara gönderdiği mektubun sonunda bir çağrı kaleme aldı ve "Yolculuğumuz çamurlu bir parkurda geçen bir maraton. Lütfen verimli uygulamaya ve sistem yeteneklerini geliştirmeye odaklanın. Güçlenin." dedi.

Bu haber toplam 790 defa okunmuştur
İlgili Haberler