Citigroup'un kârında dikkat çeken düşüş

Citigroup'un kârında dikkat çeken düşüş

Citigroup'un kârı, ticari çöküşün kazançlar üzerinde gölge oluşturmasıyla %36 düştü.

A+A-

Citigroup'un karı, Wall Street bankasının ticaret işindeki zayıflığın kişisel bankacılık ve varlık yönetimi biriminden elde edilen kazançları köreltmesi nedeniyle ikinci çeyrekte %36 düştü.

Wall Street tüccarları zor bir dönemden geçerek, aylardır anlaşma yapmadaki düşüş nedeniyle işleri zorlaşan yatırım bankacılarına katıldılar.

Citi'nin piyasa gelirleri, sabit gelir ve hisse senetlerindeki daha durgun faaliyetler nedeniyle %13 düşüşle 4,6 milyar dolara gerilerken, yatırım bankacılığı ücretleri %24 düşüşle 612 milyon dolara geriledi.

Wall Street'teki operasyonları yavaşlarken, kredi kuruluşunun tüketici işleri zayıflığın bir kısmının telafi edilmesine yardımcı oldu.

Kişisel bankacılık ve varlık yönetimi bölümünden elde edilen gelir %6 artışla 6,4 milyar $'a yükselirken, markalı kartlardan elde edilen gelir %8 artışla 2,4 milyar $'a ulaştı.

Bankanın Cuma günü yaptığı açıklamaya göre, 30 Haziran'a kadar olan üç aylık dönemde net gelir 2,92 milyar dolara ya da hisse başına 1,33 dolara geriledi. Bu rakam bir yıl önceki 4,55 milyar dolar ya da hisse başına 2,19 dolar ile karşılaştırılıyor.

Buna karşın, günün erken saatlerinde JPMorgan Chase (JPM.N) faiz ödemelerinden daha fazla gelir elde etmesi ve First Republic Bank'ın satın alınmasının da etkisiyle kârında %67'lik bir artış kaydederken, Wells Fargo (WFC.N) kârında %57'lik bir artış bildirdi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler