Coinbase , BtcTurk'ü 3.2 milyar dolara satın alıyor

Coinbase , BtcTurk'ü 3.2 milyar dolara satın alıyor

Kripto para platformu BtcTurk 3.2 milyar dolara Coinbase'e satılıyor. Görüşmelerde son aşamaya gelindi

A+A-

BORSATEK ÖZEL - Türkiye'nin ilk kripto para alım satım platformu BtcTurk, ABD merkezli Nasdaq'ta işlem gören kripto para borsası Coinbase tarafından satın alınıyor. 

Mergermarket'te yayımlanan haberde, işlemin değerinin 3.2 milyar dolar olabileceği ve bir kısmının da hisse takası yoluyla ödenebileceği belirtiliyor.

Borsatek'e bilgi veren kaynaklar satış rakamının 3 milyar doların üstünde olacağını ve görüşmelerde son aşamaya gelindiğini söyledi. Bu rakam şimdiye kadar Türkiye'den yapılan en büyük teknoloji şirketi satın alması olarak kayıtlara geçecek. Şimdiye kadarki en büyük işlem ise 1.8 milyar dolara Peak Games'in Zynga tarafından satın alınmasıydı. 

Pazarlıkların 5 milyar dolar üzerinde başladığı ancak Bitcoin ve Türk lirasındaki değer kaybının satış fiyatına olumsuz yansıdığı da ifade ediliyor.

20'nin üstünde alım yaptı

Geçen yıl Nisan ayında Nasdaq'ta 342 dolardan halka açılan Coinbase şirketinin hisseleri 145 dolar seviyesinden işlem görüyor. Geçen Kasım'da 64,400 doları gören Bitcoin ise 41,645 dolar seviyesine inmiş durumda. 32.2 milyar dolarlık piyasa değerine sahip olan Coinbase, kurulduğu 2012 yılından bu yana 20'nin üzerinde satın alma yaptı.

BtcTurk, 2013 yılında Türk lirası ile ilk Bitcoin alım satım işleminin gerçekleştirildiği Türkiye'nin Türk lirası tabanlı ilk kriptopara alım satım platformu. 1 Temmuz 2013 tarihinde iş insanı Kerem Tibuk tarafından kurulan BtcTurk'ün yüzde 95'i 2018 yılında QNB Finansinvest CEO'su Özgür Güneri tarafından devralınmıştı. BtcTurk, Özgür Güneri'nin 2018 yılında ortaklığı sonrası üye sayısını hızla artırmış ve 4.5 milyon üyeye ulaşmıştı. Yıllık işlem hacmi 1.7 trilyon liraya varan kripto para borsasının 850 çalışanı var.

Temmuz 2020'de yurt dışından da kullanıcı kabulüne başlayan BtcTurk, Türkiye'nin önemli tüm kamu ve özel bankaları ile çalışıyor. Ticaret sicil kayıtlarına göre, BtcTurk'un en büyük ortağı Kerem Tibuk olmuş durumda

Kulislerde bir süredir Binance'ın da Türkiye'de başka bir kripto para alım satım platformu ile ilgilendiği ileri sürülüyordu. 

İlgili Haberler