Credit Suisse ilk çeyrekte 68 milyar dolarlık kayıp yaşadı

Credit Suisse ilk çeyrekte 68 milyar dolarlık kayıp yaşadı

Avrupa'da bankacılık krizinin beşiğindeki İsviçre merkezli Credit Suisse merakla beklenen ilk çeyrek bilançosunu açıkladı. Şirket, bu süreçte 68 milyar dolarlık çıkışın meydana geldiğini duyurdu.

A+A-

Credit Suisse Pazartesi günü yaptığı açıklamada ilk çeyrekte bankadan 61 milyar İsviçre Frangı (68 milyar dolar) çıktığını belirterek 167 yıllık kurumun çökmesine neden olan ve devlet mühendisliğinde kurtarılmasını zorunlu kılan banka kaçışının ölçeğine ışık tuttu.

Credit Suisse tarafından yapılan açıklamada "Bu çıkışlar azaldı ancak 24 Nisan 2023 itibariyle henüz tersine dönmedi" denildi.

Banka, rakip İsviçre bankası UBS ile evliliğinin yakında tamamlanması beklendiğinden, muhtemelen son kez sonuçlarını bildirdi. Credit Suisse'in amiral gemisi varlık yönetimi bölümü tarafından yönetilen varlıklar, geçen yılın aynı döneminde bildirilen 707 milyar franka kıyasla Mart ayı sonunda 502,5 milyar franka düştü.

Credit Suisse, ABD'li kredi kuruluşları Silicon Valley Bank ve Signature Bank'ın çöküşüyle ortaya çıkan piyasa kargaşasına kapıldıktan sonra müşteriler hızla Credit Suisse'den para çekmeye başladı.

Bu durum İsviçreli yetkililerin 200 milyar franktan fazla mali garanti içeren bir kurtarma paketini bir araya getirmeye çalışmasına yol açmış ve UBS, Credit Suisse'i 3 milyar İsviçre franklık hisse senedi karşılığında devralmayı ve 5 milyar franka kadar zararı üstlenmeyi kabul etmişti.

(1$ = 0,8920 İsviçre Frangı)

İlgili Haberler