Credit Suisse'in yüzde 40 hissesini almak isteyen Suudilere İsviçre'den ret

Credit Suisse'in yüzde 40 hissesini almak isteyen Suudilere İsviçre'den ret

Suudi Devlet Bankası Credit Suisse hisselerini yüzde 9,88'den yüzde 40'a çıkarmayı istedi, İsviçre ise bankanın bu talebini reddetti.

A+A-

Blick gazetesinin Pazar günkü haberine göre Saudi National Bank(Suudi Devlet Bankası), Credit Suisse'teki hisselerini %9,88'den yaklaşık %40'a çıkarmak istedi ancak İsviçreli düzenleyici FINMA tarafından engellendi.

İsviçre'nin en büyük ikinci bankası çöküşün eşiğindeyken UBS, İsviçreli yetkililer tarafından düzenlenen bir kurtarma operasyonuyla 19 Mart'ta Credit Suisse'i üç milyar İsviçre Frangı (3,4 milyar $) karşılığında satın almayı kabul etti.

Yabancı bir yatırımcının büyük bir İsviçre bankasında %10'dan fazla hisse alabilmesi için FINMA'nın onay vermesi gerekiyor. 

İsviçre gazetesi Blick'in kaynak belirtmeden verdiği habere göre, Credit Suisse'in halihazırda en büyük hissedarı olan Saudi National Bank'ın bankaya 5 milyar dolar yatırmasını öngören bu hamleye FINMA'nın neden karşı çıktığı netlik kazanmadı.

UBS geçtiğimiz ay Credit Suisse'in acil devralma işlemini tamamlayarak 1,6 trilyon dolarlık bilançoya sahip ve 5 trilyon dolardan fazla varlığı denetleyen bir İsviçre bankacılık ve varlık yönetimi devine dönüştü.

Anlaşma, Saudi National Bank'ın Credit Suisse'teki hissesini UBS'in sadece %0,5'ine dönüştürdü.

İlgili Haberler