İsviçre Merkez Bankası faizi artırdı

İsviçre Merkez Bankası faizi artırdı

İsviçre Merkez Bankası Enflasyonist Baskı Karşısında Faiz Oranlarını Yükseltti

A+A-

Enflasyonist baskının tekrar artışa geçmesine dikkat çeken İsviçre Merkez Bankası (SNB), politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 1,75’e çıkarılması kararını verdi.

SNB'den gelen bilgilendirmeye göre, politika faizinin yüzde 1,50'den yüzde 1,75'e 25 baz puanlık bir artışla çıkarıldığı duyuruldu. Böylece analistlerin tahminleriyle paralel bir adım atan SNB, politika faizini ardışık beşinci kez artırmış oldu.

SNB'nin açıklamasında, artan enflasyonist baskı karşısında ilave parasal sıkılaştırmanın gerekliliğine dikkat çekildi ve bu hamlenin, orta vadede fiyat istikrarını korumak için gerçekleştirildiği belirtildi. Ayrıca, gerektiğinde fiyat istikrarını sürdürmek adına bankanın döviz piyasalarına müdahale etmeyi sürdüreceği ifade edildi.

Bu yıl ve gelecek yıl için enflasyon tahminini yüzde 2,2 olarak açıklayan SNB, 2025 yılında enflasyonun yüzde 2,1'e düşeceği öngörüsünde bulundu.

İsviçre'de Mayıs ayında yıllık enflasyon oranı yüzde 2,2 oldu. Şubat 2022'den bu yana, SNB'nin belirlediği yüzde 0-2 hedef aralığının üzerinde seyreden enflasyon, dikkatleri üzerine çekiyor.

İlgili Haberler