Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi'nden Fintek Sözlüğü

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi'nden Fintek Sözlüğü

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi, Fintek Sözlüğü'nü kullanıma sundu.

A+A-

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Fintek alanındaki gelişmeler, ülkemizin finansal istikrarına, güvenliğine ve gelişimine önemli katkılar sağlamaktadır. Bu alandaki gelişmelerin çok hızlı ilerlemesi ve gündemde henüz yeteri kadar yer bulunmaması, kamuoyunun bilgilendirilmesi ve akademik literatürün desteklenmesi ihtiyacını doğurmuştur. Bu noktada, finansal teknolojiler alanındaki birçok kavram ve terimin tanımlanması, kamuoyunun ekonomik okuryazarlığının artırılması oldukça önem arz etmektedir. 

Bu kapsamda, yurt içi ve yurt dışı yatırımcılara, girişimcilere ve akademik literatüre referans sağlayacak nitelikte, kamuoyunun fintek alanındaki bilgisini ve ilgisini artırmak üzere Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisimiz tarafından “Finans Ofisi Fintek Sözlüğü” oluşturulmuştur. Sözlüğümüz, özellikle yapay zekânın bu denli hızla geliştiği günümüzde, “Milli Teknoloji Hamlesi” ve “Dijital Türkiye” vizyonu doğrultusunda, yapay zekâ ile görselleştirilip seslendirilmiştir.

Söz konusu sözlük, Bilge isimli yapay zekâ karakteri tarafından seslendiriliyor.

Finans Ofisi olarak, finansal teknoloji alanındaki projelerin yapay zekâ uygulamalarına öncülük etmesi amacıyla çalışmalarımıza planlı bir şekilde devam etmekteyiz.

 “Finans Ofisi Fintek Sözlüğü”ne ulaşmak için buraya tıklayın.

İlgili Haberler