Daly/Fed: Faizi çok az artırma riski fazla değil

Daly/Fed: Faizi çok az artırma riski fazla değil

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly faiz oranlarını çok az artırma riskinin artık çok fazla artırma riskinden daha yüksek olmadığını belirtti.

A+A-

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, ABD enflasyonunun zirve noktasından aşağı inmesiyle birlikte, faiz oranlarını çok az artırma riskinin artık çok fazla artırma riskinden çok daha ağır basmadığını söyledi.

Chicago'da düzenlenen bir etkinlikte konuşan Daly, "Enflasyonu düşürmek için politika faizini makul bir seviyeye getirebilmemiz için ekonomi faiz artışları açısından ne kadarını kaldırabilir? Ve bunu işgücü piyasasını altüst etmeden nasıl yapabiliriz?. Şu anda bunları nasıl dengeleyeceğimize dair risklerin kabaca dengeli olduğunu söyleyebilirim - aşırı sıkılaştırmaya karşı az sıkılaştırma - ancak hala yüksek enflasyonumuz var ve işgücü piyasası hala güçlü" dedi.

Uzun vadeli tahvil getirilerindeki son yükselişin Fed'in yeni bir faiz artırımının yerine geçebileceği görüşünü tekrarlayan Daly, "Şu anda, jeopolitik belirsizlik zaten var olan iç belirsizliğe ekleniyor" diye konuştu. Daly, Fed'in savaşın petrol fiyatlarına ya da ihracat talebine ne yapabileceğini izleyeceğini de sözlerine ekledi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler