Demir cevheri fiyatları Çin'de emlak endişesi nedeniyle geriledi

Demir cevheri fiyatları Çin'de emlak endişesi nedeniyle geriledi

Demir cevheri ve diğer demirli vadeli işlemleri, Çin'de emlak endişesi nedeniyle düştü.

A+A-

Demir cevheri ve diğer demirli metal vadeli işlemleri, Çin'in durgun emlak sektörüyle ilgili süregelen endişeler nedeniyle bugünkü işlemlerde düşerek geçen haftaki kazançlarının bir kısmını kaybetti.

Dalian Emtia Borsası'nda Eylül vadeli demir cevheri, sabah işlemlerini %1,6 düşüşle 724 yuan/tondan (104,74 dolar) tamamladı.

Singapur Borsası'nda, Haziran vadeli demir cevheri, %2,7 kadar düşerek 102,55 dolar/ton ile 15 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyesini gördü. 

Çin'de konut fiyatlarının daha yavaş artması ve geçen hafta emlak yatırımı ve satışlarında keskin düşüş olduğunu gösteren aşağı yönlü veriler, emlak sektöründeki toparlanmanın gücüne ilişkin şüpheleri artırdı.

Analistler, yeni inşaat faaliyetlerindeki büyüme eksikliği nedeniyle Çin'deki çelik üretiminin önümüzdeki aylarda düşmesini bekliyor. Analistlere göre bu, arz kesintileri hafifledikçe demir cevheri talebi üzerinde baskı oluşturacak.

Dalian'da koklaşabilir kömür ve kok kömürü sırasıyla %3,4 ve %3,1 düştü.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %1,8, sıcak haddelenmiş rulo %1,7, filmaşin %2,5 ve paslanmaz çelik %0,8 düştü.

İlgili Haberler