Demir cevheri fiyatlarında gevşeme

Demir cevheri fiyatlarında gevşeme

Demir cevheri, önce 3 haftanın zirvesine çıktı sonra verilerin ardından gevşedi.

A+A-

Dalian'da demir cevheri vadeli işlemleri, Çin Merkez Bankası'nın para piyasası likidite sağlama taahhüdünün desteğiyle üç haftanın en yüksek seviyesine yükseldi ve sonra beklenenden zayıf ekonomik verilerin ardından gevşedi.

Analistler, Çin Merkez Bankası'nın açıklamasının piyasa duyarlılığını canlandırdığını ve erken işlemlerde fiyatları desteklediğini belirtti.

Öte yandna sanayi üretimi ve perakende satışlar gibi diğer göstergeler beklentilerin altında kaldı.

Dalian Ticaret Borsası'nda (DCE) Eylül vadeli demir cevheri, erken saatlerde üç haftanın en yüksek seviyesi olan 733,5 yuan/tona ulaştıktan sonra sabah işlemlerini %1,19 artışla 724 yuan/tondan tamamladı.

Singapur Borsası'ndaki Haziran vadeli demir cevheri, dün 105,03 dolar/ton ile bir haftanın en yüksek seviyesini gördükten sonra, bugün TSİ 07.53'te %0,65 düşüşle 104,35 dolar/tondan işlem gördü. 

ShanghaiVadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %0,05 düşüşle 3.650 yuan/tona inerken, sıcak haddelenmiş rulo yatay seyretti, filmaşin %1,25 ve paslanmaz çelik %2,96 düştü.

Analistler, bazı üreticilerin artan marjlar nedeniyle faaliyetlerine yeniden başlamayı planladığını ve bunun da piyasanın talep dışı bir döneme yaklaştığı göz önüne alındığında, çelik fiyatları üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturacağını belirtti.

İlgili Haberler