Milyonlarca iPhone'u etkileyecek yeni özellik ortaya çıktı

Milyonlarca iPhone'u etkileyecek yeni özellik ortaya çıktı

Apple iPhone 15'i tanıtmak için gün sayıyor. Yeni iPhone'lardaki en büyük değişikliğin ne olacağı ise belli oldu. İşte milyonlarca iPhone'u etkileyecek yeni özellik...

A+A-

Apple'ın bir sonraki iPhone'u duyurmasına dört ay kalmış olsa da, 9news.com.au gelecek cihazların "replika modellerini" elde etti ve bu modeller küçük tasarım değişikliklerinin yanı sıra dört iPhone 15 modelinin tümünde şarj bağlantı noktasında büyük bir değişiklik olduğunu doğruladı.
Apple, 2012 yılında iPhone 5'i tanıttığında, orijinal geniş "30 pin" konektörden, şarj ve bilgisayar bağlantıları için Apple'a özel olan ve Lightning Connector olarak adlandırılan yeni bir ince ve küçük konektöre geçti.

O zamandan bu yana geçen 11 yıl içinde pazar önemli ölçüde değişti ve bugün iPhone dışındaki her bir akıllı telefon USB-C adı verilen ve günümüzde kulaklıklar ve hatta dizüstü bilgisayarlar gibi çoğu tüketici elektroniği için kullanılan şarj kablosunu kullanıyor.
Geçtiğimiz yıl Avrupa Birliği, elektronik atıkları azaltmak ve kullanıcılar için şarj işlemini basitleştirmek amacıyla Apple'ın 2024'ten itibaren Avrupa'da satılan cihazlarda USB-C'yi uygulaması gerektiğine karar verdi.
iPhone 15 serisinin sızdırılan tasarım modelleri, Apple'ın bu yıl içinde iPhone 15 serisinde USB-C'yi uygulayacağını doğruluyor.
Çin'deki fabrikalar yaklaşan cihaz lansmanları için ayrıntılı teknik özellikleri elde ediyor ve kılıf ve aksesuar üreticilerinin iPhone'un yılın ilerleyen dönemlerinde piyasaya sürülmesine hazır olmalarını sağlamak için bu "sahte" modelleri üretiyor.
Bu yılki modeller, bu yılın ilerleyen aylarında duyurulacak iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modelleriyle dört telefonlu serinin devam edeceğini doğruluyor.

Telefonlar iPhone 12, 13 ve 14'e oldukça benzer görünmekle birlikte, tüm telefonun etrafında yuvarlatılmış bir kenar ile küçük bir değişiklik var.
Ayrıca ön kamera ve FaceID sensörlerinin giriş seviyesi iPhone 15 ve 15 Plus modellerinde ekranın içine taşındığı ve 2022'de yalnızca Pro kullanıcılarının sahip olduğu yazılım tabanlı Dinamik Ada'nın tüm kullanıcılara sunulduğu görülüyor.
Apple, iPhone için Eylül ayında düzenleyeceği etkinlikle ilgili planlarını henüz açıklamadı ancak etkinliğin Avustralya saatiyle 7 Eylül'de ya da civarında gerçekleşmesi bekleniyor.


Etiketler : , ,
İlgili Haberler