Demir cevheri fiyatları Çin'den gelen haberlerle tırmanışta

Demir cevheri fiyatları Çin'den gelen haberlerle tırmanışta

Demir cevheri, Çin'de emlak sektörüne destek önlemlerinin yardımıyla artışını sürdürdü.

A+A-

Dalian'da demir cevheri vadeli işlemleri, bugün de artarak Çin'in emlak sektörüne yönelik son destek tedbirlerinden beri rallisini sürdürdü. Ancak Çin'de rekor seviyedeki Covid-19 vakaları duyarlılığı baskı altına aldığından kontrat haftalık kayba hazırlanıyor.

Dalian Emtia Borsası'nda Ocak vadeli demir cevheri, TSİ 05.15'te %0,5 artışla 738,0 yuan/tona (103,06 dolar) yükseldi. Gösterge kontrat bu hafta için şimdiye kadar yaklaşık %1 düştü.

Singapur Borsası'nda, Aralık vadeli demir cevheri %0,7 artışla 96,35 dolar/tona yükseldi. Gösterge kontrat bu hafta için yaklaşık %2,9 düştü.

Analistler, demir cevherinin Çin'in emlak sektörünü desteklemek için alınan son önlemleri takiben kazanımlarını artırdığını belirtti.

Çin'in en büyük ticari bankaları, sektördeki boğucu nakit sıkışıklığını hafifletmek için son düzenleyici önlemleri destekleyerek ve emlak hisselerinde bir ralliyi tetikleyerek emlak geliştiricilerine en az 162 milyar dolarlık taze kredi sözü verdi.

Ancak analistlere göre artan Covid vakaalrı piyasayı endişelendiriyor.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda inşaat demiri %0,4, sıcak haddelenmiş rulo %0,3, filmaşin %0,8 düştü ve paslanmaz çelik %0,4 yükseldi.

İlgili Haberler