Deniz Yatırım Hitit Bilgisayar (HTTBT) için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Deniz Yatırım Hitit Bilgisayar (HTTBT) için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Deniz Yatırım, HTTBT-Hitit Bilgisayar için hedef fiyatını 108.8 TL, tavsiyesini "al" olarak korudu.

A+A-

Deniz Yatırım, Hitit Bilgisayar için hedef fiyatını 108.8 TL olarak belirlerken, tavsiyesini 'Al' olarak korudu. Deniz Yatırım'ın Hitit Bilgisayar raporunda şu satırlara yer verildi:

Hitit Bilgisayar 4 Nisan günü 2023 finansallarının ardından yatırımcı ve analist toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıdan derlediğimiz ve ön plana çıkan önemli notlar, son açıklanan veriler ışığında AnadoluJet hesaplamamız ve Türk Hava
Yolları Acenta Dağıtım Sistemleri (ADS) projesini incelememiz aşağıda yer almaktadır.

Toplantıda öne çıkan önemli notlar:

■ Dünyanın en büyük 3. Yolcu Hizmetleri Sistemleri (Passenger Service System) sağlayıcısı olan Hitit Bilgisayar’ın, Şubat 2022 tarihinde halka arz olurken 48 adet olan partner sayısı bugün 73’e ulaşmış durumdadır. Şirket, bugüne kadar girdiği ihalelerin ortalama %60’ını kazanma başarısını göstermiştir. Hitit çözümleri ile
uçuş düzenlenen havalimanı sayısı 700’ü aşmış durumdadır. Bu, Şirket’in, global ayak izini göstermesi açısından oldukça önemli bir göstergedir.

■ AJet, 31 Mart 2024 itibariyle Hitit çözümleri ile uçuşlarına başladı. 2024 yılı ikinci çeyreğinden itibaren AJet, Hitit için sürekli gelir yaratan model olarak finansallara yansıyacak. Daha önce yayınladığımız birçok raporda AJet’in olası
katkısını hesaplamıştık. Güncel veriler ışığında AJet ve Pegasus’a ait 2023 yılı gelir ve yolcu sayısı karşılaştırmamıza göre, AJet’in Hitit Bilgisayar’ın satış gelirlerine yaklaşık %17’lik katkı sağlamasını beklemekteyiz.

■ AJet anlaşmasından sonra gelen Türk Hava Yolları projesinin gelire katkısını görmek için belirli varsayımlar altında yaptığımız hesaplamalarımız ise güncel veriler doğrultusunda yaklaşık olarak 11,7 milyon USD gelire işaret
etmekte. (Her iki proje için yaptığımız hesaplamalarımızın ve varsayımlarımızı detaylarını ilerleyen sayfalarda bulabilirsiniz.)

■ Şirket, toplantıda, 2 büyük yatırım projesinin üzerinde tekrar durdu. Bunlardan birincisi, Türk Hava Yolları projesi ile artık aşikâr olduğumuz ADS sistemleri yatırımı, diğeri ise havayolu perakendeciliğini destekleyecek olan
OOMS sistemi yatırımı. ADS sisteminin, Pakistan projesi ile gelire sağladığı katkı ve THY projesi ile gelire sağlayacağı katkı ile önemi görmüştük. IATA’nın yeni devreye almakta olduğu standartları içeren ve henüz dünyada geliştirilme aşamasında olan OOMS sisteminin geliştirilmesine Hitit Bilgisayar da katkı sağlamaktadır. Şirket, rezervasyon sistemleri tarafında var olan gücünü, OOMS tarafında da sürdürmeyi planlamaktadır. Ayrıca, havayolu şirketlerinin OOMS sistemine geçiş süreci, Hitit Bilgisayar’a, Amedeus ve Sabre’nin kemikleşmiş müşterilerinden kazanım fırsatı barındırmaktadır.

■ Şirket, 2024 yılında kaç havayolu şirketinin ihaleye çıkacağı yönünde gelen soru üzerine, Avrupa’da 1 büyük havayolu şirketinin 2024 yılında ihaleye çıkacak olmasının önemli olduğu bilgisine yer verdi. Bunun üzerine toplantıda Luftansa’nın 2030 yılına kadar Amedeus’ta kullandığı sistemi değiştirme ihtimali yönünde çıkan haber konuşuldu.

Yine gelen soru üzerine 2022 yılında halka arz olan Şirket, Fiyat Tespit Raporu’nda 10 yıllık süreçte projekte edilen finansal sonuçların 5 yıldan daha kısa sürede gerçekleştirileceği yanıtını verdi. Halihazırda bizim de, AJet ve Türk Hava Yolları projelerinden sonra güncellediğimiz projeksiyonumuz bu yönde.

■ Şirket’in finansal sonuçlarını tekrar hatırlayacak olursak;
➢ Şirket’in satış gelirleri 2023 yılında %36 artarak 25,6 milyon USD’ye,
➢ Satış geliri içinde %63’lük paya sahip olan SaaS gelirleri %42 artarak 15,9 milyon USD’ye,
➢ FAVÖK %26 artarak 10,1 milyon USD’ye
➢ Net kar %63 artarak 5,9 milyon USD’ye
ulaşmıştır.

■ Şirket, USD bazında 2023 yılı beklentileri; i) ciroda %33 ile %38 aralığında büyüme ii) FAVÖK’te %43 ile %48 aralığında marj iii) net karda %25 ile %30 aralığında marj iv) yatırım/ciro oranı %30 ile %35 aralığında olması yönündeydi. Açıklanan yıl sonu finansalları Şirket’in satış geliri tarafından beklentileri paralelinde bir yıl geçirdiğini gösterirken, FAVÖK marjında beklentilerinin 3 puan ve net kar marjında ise 2 puan altında gerçekleşme görmekteyiz.

■ Şirket, 2024 yılına yönelik USD bazında beklentileri; i) ciroda %33 ile %38 aralığında büyüme ii) FAVÖK’te %43 ile %48 aralığında marj iii) net karda %25 ile %30 aralığında marj iv) yatırım/ciro oranı %30 ile %35 aralığı yönünde.

■ Genel değerlendirme: Hitit Bilgisayar için 12-aylık hedef fiyatımız 108,80 TL, önerimizi ise AL yönünde. HTTBT’yi 3 Kasım 2022 tarihinden bu yana Model Portföyümüzde taşıdığımızı da hatırlatmak isteriz. Hisse, yıl başlangıcından itibaren BIST 100 Endeksi’nin %9 gerisinde performans göstermiştir. Geriye dönük 12 aylık verilere göre hisse 64,6 F/K ve 35,0 FD/FAVÖK çarpanlarıyla işlem görmektedir.

Dört aracı şirket THYAO hiseleri için hedef fiyatlarını açıkladı

Dört aracı şirket THYAO hiseleri için hedef fiyatlarını açıkladı

Dört aracı kurumun Türk Havayolları THYAO hisse değerlendirmeleri açıklandı.

Yedi aracı kurumdan CIMSA hisse tavsiyesi

Yedi aracı kurumdan CIMSA hisse tavsiyesi

Yedi aracı kurum Çimsa hisseleri için hedef fiyat ve tavsiyelerini açıkladı

THYAO hiseleri için hedef fiyat ve tavsiyeler değişti

THYAO hiseleri için hedef fiyat ve tavsiyeler değişti

Üç aracı kurumun Türk Havayolları THYAO hisse değerlendirmeleri açıklandı

İlgili Haberler