Dev banka 5 bin çalışanını işten attı, son aşamaya geldi

Dev banka 5 bin çalışanını işten attı, son aşamaya geldi

Citigroup 5,000 kişinin işten çıkarılmasının ardından bu hafta kapsamlı revizyona son verecek.

A+A-

Citigroup, Eylül ayından bu yana işgücünü 5.000 çalışan azalttıktan sonra, bankanın yapısını basitleştirmek ve performansı artırmak için kapsamlı bir revizyonun son aşamasında olduğunu söyledi.

CEO Jane Fraser, Reuters tarafından görülen bir notta çalışanlara, yeniden atamalar ve ayrılıklar da dahil olmak üzere en büyük personel hareketlerinin Pazartesi'den Perşembe'ye kadar çalışanlara bildirileceğini söyledi.

Fraser, "Geçtiğimiz aylar kolay geçmedi. Yaptığımız değişiklikler, çoğumuzun Citi'de deneyimlediği en büyük değişiklikler bizi ön plana çıkarıyor ve rekabet gücümüzü artırıyor." ifadelerini kullandı.

Eylül ayında açıklanan yeniden yapılanma kararı sonrası Citi, yönetim katmanlarını 13'ten sekize indirmişti. Son değişiklik Citi'nin yeni yapısını tamamlıyor ve 239.000 kişilik küresel işgücünü önümüzdeki iki yıl içinde 20.000 azaltmaya yönelik daha geniş bir hedefin parçası.

Fraser, şirketin Ocak ayında dördüncü çeyrek sonuçlarını açıklarken, Citi'nin dünya çapındaki liderlerinin %13'ünü oluşturan 1.500 yönetici pozisyonunu ortadan kaldırdığını söyledi. Fraser, bu değişikliklerin yıllık yaklaşık 1 milyar dolar tasarruf sağlayacağını söyledi.

Wells Fargo analisti Mike Mayo, "Bu, Citi'nin önemli bir kilometre taşını karşılıyor," diye yazdı ve Citi hisselerinin en iyi seçimi olduğunu yineledi.

Mayo Pazartesi günü erken saatlerde yazdığı bir notta, "Tamamlanması 7 ay süren organizasyon sadeleştirmesi, Citi'nin hedeflerine ulaşabileceğine ve bunu metodik olarak yapabileceğine dair daha fazla kanıt sağlamalıdır" dedi.

İlgili Haberler