Disney yapay zeka ile maliyetleri düşürmek için özel ekip kurdu

Disney yapay zeka ile maliyetleri düşürmek için özel ekip kurdu

Walt Disney, yapay zekaya karşı haftalardır süren Hollywood grevine rağmen, yapay zekayı bünyesinde nasıl uygulanabileceğini incelemek için özel bir ekip kurdu.

A+A-

Reuters'a konuşan üç kaynağa göre, bu yılın başlarında, Hollywood senaristlerinin grevinden önce kurulan grup, yapay zeka uygulamalarını kendi bünyesinde geliştirmenin yanı sıra yeni kurulan şirketlerle ortaklıklar kurmayı hedefliyor.

Disney'in yapay zeka ya da makine öğrenimi konusunda uzman adaylar arayan 11 güncel iş ilanı bu ilginin bir kanıtı.

İş ilanı açıklamalarına göre, pozisyonlar Walt Disney Stüdyoları'ndan şirketin tema parklarına ve mühendislik grubu Walt Disney Imagineering'e, Disney markalı televizyona ve "yeni nesil" yapay zeka destekli bir reklam sistemi kurmak isteyen reklam ekibine kadar şirketin neredeyse her köşesine dokunuyor.

Konunun hassasiyeti nedeniyle adının açıklanmaması koşuluyla konuşan bir iç avukat olan kaynaklardan biri, Disney gibi eski medya şirketlerinin ya yapay zekayı çözmesi ya da rekabette geri kalma riskini göze alması gerektiğini söyledi.

Bu destekçi, yapay zekayı, "Indiana Jones and the Dial of Destiny" veya "The Little Mermaid" gibi büyük bir film için 300 milyon dolara kadar çıkabilen film ve televizyon prodüksiyonunun artan maliyetlerini kontrol etmeye yardımcı olacak bir araç olarak görüyor. Bu tür bütçeler, sadece dengeyi sağlamak için eşit derecede büyük gişe getirileri gerektiriyor. Söz konusu kişi, maliyet tasarrufunun zaman içinde gerçekleşeceğini söyledi.

İkinci kaynağın yanı sıra, kamuya açık konuşma yetkisi olmadığı için kimliğinin açıklanmasını istemeyen eski bir Disney çalışanı, parklar işi için yapay zekanın müşteri desteğini geliştirebileceğini veya yeni etkileşimler yaratabileceğini söyledi.

Eski çalışan, "Guardians of the Galaxy" karakterinin hareketlerini ve kişiliğini taklit eden küçük, serbest dolaşan bir robot olan Baby Groot'u yaratmak için makine öğrenimi tekniklerini kullanan Project Kiwi'ye işaret etti.

Bilgisayarlara programlanmadan öğrenme yeteneği kazandıran yapay zeka dalı olan makine öğrenimi, görme sistemlerini bilgilendiriyor, böylece çevresindeki nesneleri tanıyabiliyor ve yönlendirebiliyor. Eski çalışan, Bebek Groot'un bir gün konuklarla etkileşime gireceğini söyledi.

Yapay zeka, yazar ve oyuncuların işlerine yönelik varoluşsal bir tehdit olarak gördükleri Hollywood'da bir barut fıçısı haline geldi. Her ikisi de grevde olan Screen Actors Guild ve Writers Guild of America ile sözleşme görüşmelerinde merkezi bir konu.

Disney yapay zekayı kamuoyu önünde nasıl tartıştığı konusunda dikkatli davranıyor. En son "Indiana Jones" filminde çalışan görsel efekt süpervizörleri, Harrison Ford'u "yaşlandırmak" için üç yıl harcayan 100'den fazla sanatçının özenli emeklerini vurguladılar, böylece seksen yaşındaki aktör filmin ilk dakikalarında genç haliyle görünebilecekti.

Bu haber toplam 1091 defa okunmuştur
İlgili Haberler