Nvidia yapay zeka ile hedef fiyatını yine yükseltti

Nvidia yapay zeka ile hedef fiyatını yine yükseltti

Salı günü analist Vivek Arya, Nvidia hisseleri için yapay zeka notunu yineledi ve çip üreticisinin hisse fiyatı tahminini 500 dolardan 550 dolara yükseltti.

A+A-

Nvidia hisselerinin hedef fiyatı yine yükseldi. Analist Vivek Arya yaptığı açıklamada "Yapay zekaya yönelik bulut/kurumsal harcamalar Nvidia çiplerine yönelik talebi artırıyor" dedi ve ekledi: "Çipler içinde Nvidia hakimiyetini koruyabilir". Arya, şirketin gelişmiş yapay zeka yarı iletkenleri pazarının yaklaşık yüzde 75'ine sahip olduğunu ekledi.

Arya, sektörün yapay zeka altyapısına yönelik bir harcama kaymasının ilk aşamalarında olduğunu ve bulut sunucularının yalnızca %10'unun yapay zeka projelerini hızlandırmak için uygun çiplerle donatıldığını söyledi. Arya, veri merkezlerinden gelen talebin artmasını gerekçe göstererek Nvidia'nın 2024 yılı için kazanç tahminini hisse başına 10,01 dolardan 11,05 dolara yükseltti.

Nvidia'nın ürünleri, bu yıl trend olan üretken yapay zekaya yüksek oranda maruz kalıyor. Bu teknoloji, içerik oluşturmak için metin, resim ve videoları kaba kuvvet yöntemiyle alıyor.

Yapay zekanın bu türüne olan ilgi, OpenAI'nin geçen yılın sonlarında ChatGPT'yi piyasaya sürmesiyle arttı. Sohbet robotu, internette veya başka bir metinde yazılanları sindirerek bulduğu kelime ilişkilerine dayalı olarak insan benzeri yanıtlar üreten bir dil modeli kullanıyor.

Wall Street, Nvidia hisseleri konusunda genel olarak olumlu görüş bildiriyor. FactSet'e göre, şirketi kapsayan analistlerin %86'sı hisseler üzerinde Satın Al veya eşdeğeri derecelendirmelere sahipken, %12'si Tut derecelendirmesine sahip.

İlgili Haberler