Dogecoin ve türevleri için işler çok kötü gidiyor

Dogecoin ve türevleri için işler çok kötü gidiyor

Eğlence ve şaka amacıyla ortaya çıkan ve "meme coin" olarak tabir edilen coinler düşüş yaşıyor. Bir dönem büyük artışlar yaşayan bu coinler için işler iyi gitmiyor.

A+A-

Bir dönem oldukça devasa yükselişler yaşayan ve büyük bir popülariteye ulaşan meme coinler, son dönemde kötü günler geçiriyor. Öyle ki kripto para endüstrisinin en popüler meme token’larından bazıları, Dogecoin, Baby Doge ve SafeMoon bu hafta oldukça fazla satış gördü. 

Elon Musk’ın paylaşımları ve ilgisi nedeniyle en ünlü kripto para birimlerinden biri olan Dogecoin (DOGE) korkunç bir ay geçiriyor Son 30 günde yaklaşık %20 düşüş yaşayarak 0.25 dolardan 0.19 dolara  kadar gerileyen Dogecoin’in yaratıcısı Jackson Palmer, kripto para birimlerinin “finansal olarak çaresiz ve saf” olanları avladığını şu sözlerle dile getirdi:

“Yıllarca çalıştıktan sonra, kripto para biriminin, öncelikle vergiden kaçınma, azaltılmış düzenleyici gözetim ve yapay olarak zorlanan kıtlığın bir kombinasyonu yoluyla yandaşlarının zenginliğini artırmak için inşa edilmiş, doğası gereği sağcı, hiper-kapitalist bir teknoloji olduğuna inanıyorum.”

Baby Dogecoin (BABYDOGE) ise şu anda 0.000000001547 dolarlık fiyatıyla DOGE’dan daha kötü durumda. Gün içinde yaklaşık %9 ve geçen hafta %7’nin üzerinde düşüş yaşayan Baby Dogecoin, geçen ay işlem gördüğü 0.000000005890 dolar seviyesinden %42 düştü. Baby Dogecoin’in piyasa değerinin ise henüz doğrulanmadığını belirtelim. 

SafeMoon (SAFEMOON) şu anda 0.0000195 dolar seviyesinden işlem görüyor ve son 24 saat içinde yaklaşık %14, son 7 gün içinde %26 ve geçen ay bulunduğu 0.0000321 seviyesinden yaklaşık %40 oranında düşerek Baby Doge’a benzer bir performans gösterdi.
SafeMoon’un piyasa değeri 1 milyar doların biraz üzerinde ve kripto para birimi, %0.07’lik bir piyasaya yüzdesine sahip.