ABN Amro’ya gรถre ABD ile รin arasฤฑndaki ticaret anlaลmasฤฑ ve kรผresel bรผyรผmedeki iyileลme iลaretlerinin gรผvenli liman talebini azaltmasฤฑyla dolar dรผลรผลรผnรผ sรผrdรผrecek.
Amsterdam ABN Amro Bank’ta Kฤฑdemli Dรถviz Stratejisti olan Georgette Boele “Dolar 2019’da gรผvenli liman talebiyle yรผkselmiลti, ancak ลimdi ticaret anlaลmasฤฑ oldu. Dolar uzun sรผreli zayฤฑflฤฑk trendine girebilir” yorumunu yaptฤฑ.
ABD para biriminin 10 para birimi karลฤฑsฤฑndaki performansฤฑnฤฑ izleyen Bloomberg Dolar Spot Endeksi Aralฤฑk ayฤฑnda % 2 dรผลtรผ. Bu yaklaลฤฑk 2 yฤฑlฤฑn en bรผyรผk aylฤฑk dรผลรผลรผ oldu.
Dolar endeksi 2017’de gรถrdรผฤรผ zirve seviyeden bu yana % 7’den fazla dรผลtรผ.

Dolar uzun sรผredir ticaret savaลฤฑ sรผrdรผren ABD ile รin’in anlaลmaya yakฤฑn olduฤuna dair sinyaller gelmesiyle Ekim ayฤฑndan itibaren zayฤฑflamaya baลladฤฑ.
Dolarฤฑn zayฤฑflamasฤฑndaki bir diฤer etken de ABD Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn bรผyรผmeyi desteklemek iรงin Temmuz, Eylรผl ve Ekim’de yaptฤฑฤฤฑ seri faiz indirimleri oldu.
Londra’daki M&G Investments’tan Jim Leabiss Fed’in bu sene de faiz indirimi iรงin bir miktar alanฤฑ olduฤunu, bu nedenle de dolarda dรผลรผล beklediฤini sรถyledi. Uzman “ABD seรงimlerine yaklaลฤฑrken bรผyรผme vasat olursa Fed’in รผzerinde daha fazkla baskฤฑ olabilir” yorumunu yaptฤฑ.
National Australia Bank dolarda dรผลรผล beklediklerini ama bunun ani bir hareket olmayacaฤฤฑnฤฑ ifade etti.
ฤฐKNA OLMAYANLAR DA VAR
Dolarda dรผลรผล beklemeyenler de var.
Citigroup dolarฤฑn Kanada dolarฤฑ ve euro karลฤฑsฤฑnda gรผรงleneceฤini ve ABD ekonomisinin diฤer ekonomilerden daha iyi performans gรถstereceฤini รถngรถrรผyor.
Goldman Sachs ise euro ve รin yuanฤฑ รถnemli รถlรงรผde deฤerlenirse dolarฤฑn dรผลebileceฤini ancak bunun ลimdilik olasฤฑ gรถrรผnmediฤini belirtiyor. New York’ta aralarฤฑnda geliลen piyasalar stratejisti Zach Pandl’in de bulunduฤu stratejistler geรงen ay mรผลterilerine yazdฤฑฤฤฑ bir notta dolarda en azฤฑndan birkaรง ay iรงin dรผลรผล beklemediklerini sรถyledi.(bloombergHT)







