Dolar, Asya piyasalarında son iki ayın en düşüğünde

Dolar, Asya piyasalarında son iki ayın en düşüğünde

Fed'in faiz indirimlerine dair beklentiler güçlendi, dolar Asya piyasalarında geriledi

A+A-

Dolar, Fed'in faiz indirimlerine dair beklentiler güçlenmesiyle Asya piyasalarında son iki ayın en düşük seviyesine geriledi: Fed'in faiz indirimlerine dair beklentiler güçlendi

Dolar endeksi, geçen haftaki yaklaşık yüzde 2'lik düşüşünü genişleterek Temmuz ayından bu yana en keskin haftalık düşüşünü yaşadı.

Piyasalar, geçen hafta beklenenden daha zayıf gelen bir dizi ABD ekonomik göstergesinin ardından, Fed'in daha fazla faiz artırımı riskini fiyatlamıştı.

CME FedWatch aracına göre, vadeli işlemlerde Fed'in faizleri önümüzdeki Mart ayı gibi erken bir tarihte düşürmeye başlayabileceğine dair yüzde 30'luk bir ihtimal fiyatlanıyor.

Zayıflayan dolar karşısında euro, euro bölgesinde bu hafta açıklanacak olan öncü PMI verileri öncesinde iki ayın en yüksek seviyesi olan 1,0924 dolara yükseldi.

Dolardaki düşüş, son olarak yüzde 0,4 değer kazanarak 149'a yükselen Japon yenine bir miktar rahatlama getirdi.

Riske duyarlı Avustralya doları yaklaşık yüzde 0,5 artışla Ağustos ayından bu yana en güçlü seviyesi olan 0,6546 dolara yükselirken, Yeni Zelanda doları yüzde 0,52 artışla 0,60235 dolara yükseldi.

Yuan, ülkenin merkez bankasının para birimi orta noktasını 11 Ağustos'tan bu yana en güçlü seviyesinde belirlemesinin ardından bir miktar destek buldu.

Onshore yuan yüzde 0,5 artışla son üç ayın en yüksek seviyesi olan dolar başına 7,1753'e yükselirken, offshore yuan da benzer şekilde destek buldu ve yaklaşık yüzde 0,6 artışla son üç ayın en yüksek seviyesi olan dolar başına 7,1745'e çıktı.

İlgili Haberler