Dรถviz mevduatlarฤฑ erimeye devam ediyor.
Tรผrkiye Cumhuriyet Merkez Bankasฤฑ (TCMB) verilerine gรถre 23 Aralฤฑk haftasฤฑ itibariyle dรถviz mevduatlarฤฑ 4,9 milyar dolar azalฤฑลla 194,4 milyar dolara geriledi. Bรถylelikle dรถviz mevduatlarฤฑ 3 yฤฑlฤฑn en dรผลรผk seviyesine indi.
Pariteden arฤฑndฤฑrฤฑlmฤฑล veriye gรถre 23 Aralฤฑk haftasฤฑnda dรถviz mevduatlarฤฑ 5 milyar dolar azaldฤฑ. Bu veri setinde gerรงek kiลilerin dรถviz mevduatlarฤฑnฤฑn 2,3 milyar dolar, tรผzellerin 2,7 milyar dolar dรผลtรผ.
Aralฤฑk ayฤฑnฤฑn ilk haftalarฤฑnda yรผkseliล gรถsteren TCMB’nin rezervlerinde ise 23 Aralฤฑk haftasฤฑnda dรผลรผล gerรงekleลti. TCMB’nin brรผt rezervleri bu dรถnemde 129,5 milyar dolardan 128,4 milyar dolara geriledi. Aynฤฑ dรถnemde net rezerv de 28,1 milyar dolardan 26,7 milyar dolara dรผลtรผ.
TCMB’nin swap hariรง net rezervi 23 Aralฤฑk haftasฤฑnda eksi 43,9 milyar dolar olarak kaydedildi. Bir รถnceki hafta bu veri eksi 43,3 milyar dolar olarak gerรงekleลmiลti.







