Dow Jones, Nasdaq, S&P 500 toparlanıyor mu?

Dow Jones, Nasdaq, S&P 500 toparlanıyor mu?

Dow Jones, Nasdaq, S&P 500 dün günü artıda kapattı. Ancak S&P 500, 2020 yılından sonra ilk defa 3 aylık kayıp serisini kaydetti

A+A-

S&P 500 endeksi Salı gününü yükselişle tamamladı, ancak 2020'nin başından bu yana ilk üç aylık kayıp serisini kaydetti.

Wall Street'te hisse senetleri, yükselen faiz oranlarıyla tanımlanan sıkıntılı bir ayın sonunda biraz toparlandı. S&P 500  0,65 artışla 4.193,80 seviyesine yükselirken, Nasdaq Bileşik  0,48 artışla 12.851,24 seviyesine yükseldi. Dow Jones Endüstriyel Ortalaması  123,91 puan veya %0,38 artışla 33.052,87 seviyesine yükseldi.

 S&P 500 endeksinde gayrimenkul ve finans sektörleri daha iyi performans gösterdi. Ancak, bazı büyük teknoloji şirketlerinin geride kaldığı gözlendi. Alphabet ve Meta Platforms hisseleri düşüş yaşadı, Nvidia ise yaklaşık %1 oranında değer kaybetti.

Korku göstergesi olarak bilinen Cboe Volatilite Endeksi (VIX), 20'nin altına inerek 18 seviyesine geriledi. Bu, piyasalarda daha az belirsizlik olduğuna dair bir işaretti olarak gösteriliyor.

Bilanço sezonu devam ediyor. İnşaat ekipmanı üreticisi Caterpillar, dördüncü çeyrek gelirinin bir önceki yıla göre sadece "biraz daha yüksek" olacağını açıklamasının ardından %6'dan fazla değer kaybetti. Havayolu şirketi JetBlue'nun üçüncü çeyrek sonuçları da beklentileri karşılamayınca hisseleri %10'dan fazla düştü.

Dow ve S&P 500 endeksleri üst üste üçüncü ayını kayıpla tamamladı. Bu, her iki endeks için de Mart 2020'den bu yana ilk üç aylık düşüş oldu. Teknoloji ağırlıklı Nasdaq ise Ekim ayında üçüncü negatif ayını yaşayarak %2,8 değer kaybetti. Bu kayıplar, Hazine getirilerinin hızlı bir şekilde yükselmesiyle aynı döneme denk geldi.

Bu ay, ABD 10 yıllık Hazine getirisi 2007'den bu yana ilk kez %5 seviyesini aştı. Piyasa katılımcıları, bu yükselişi Federal Reserve'in faiz oranlarını uzun süre yüksek tutacağı endişesi gibi çeşitli faktörlere bağlıyor. Federal Reserve, faiz oranlarına ilişkin bir sonraki kararını bugün açıklayacak. Piyasalar, merkez bankasının faizleri mevcut seviyelerde tutma olasılığının %99'dan fazla olduğunu düşünüyor.

Yatırım stratejisi analisti Ross Mayfield'e göre, Federal Reserve'in işlerin bittiğini söylemesi veya daha güvercin bir politika izleyeceği sinyalleri, hisse senetlerine yardımcı olabilir. Ancak, daha sürdürülebilir bir yükseliş için faiz oranlarında biraz daha aşağı yönlü baskıya ihtiyaç olduğu düşünülüyor.

Kasım ayı genellikle piyasalar için güçlü bir aydır ve yatırımcılar mevsimsel rüzgarların yılsonu rallisini destekleyeceğine inanıyor. Ancak, hisse senedi piyasasında bir rahatlama görmek için tahvil getirilerinde bir zirveye ihtiyaç olduğu düşünülüyor.

İlgili Haberler