Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500 vadeli işlemlerde Nividia coşkusu

Dow Jones, Nasdaq ve S&P 500 vadeli işlemlerde Nividia coşkusu

Nvidia Corp'un hisseleri piyasa öncesi işlemlerde %24 artış gösterdi.

A+A-

Nasdaq vadeli işlemleri Perşembe günü, ABD borç tavanının yükseltilmesine ilişkin görüşmelerde bazı ilerleme işaretleri ortaya çıkarken Nvidia'nın (NASDAQ:NVDA) gelir tahminlerindeki çok ciddi bir değişikliğin etkisiyle %1'den fazla yükseldi.

Dünyanın en değerli çip şirketi olan Nvidia Corp'un hisseleri piyasa öncesi işlemlerde %24 artış gösterdi. Şirket Wall Street'in en değerli beşinci firması konumunda.

Çip üreticisi, cari çeyrek gelirinin Wall Street tahminlerinin %50 üzerinde olacağını tahmin etti ve ChatGPT ve benzeri birçok hizmete güç sağlamak için kullanılan yapay zeka çiplerine yönelik artan talebi karşılamak için arzı artırdığını söyledi.

Bu durum, sırasıyla %1,9 ve %2,0 yükselen Microsoft Corp (NASDAQ:MSFT) ve Alphabet (NASDAQ:GOOGL) Inc gibi önemli yapay zeka oyuncularının hisselerinde de bir ralliye öncülük etti.

Advanced Micro Devices (NASDAQ:AMD) Inc, Micron Technology Inc (NASDAQ:MU) ve Broadcom (NASDAQ:AVGO) Inc gibi diğer yarı iletken şirketleri de %1,9 ile %8,9 arasında yükseldi.

Wall Street'in ana endeksleri son iki seansta, ABD'nin 31,4 trilyon dolarlık borç tavanını yükseltmek için bir anlaşma yapılıp yapılmayacağı ve beraberinde bir temerrüt riskinin ortaya çıkıp çıkmayacağını izlerken gerilemişti.

Demokrat Partili Başkan Joe Biden ve Kongre'nin önde gelen Cumhuriyetçilerinden Kevin McCarthy'nin temsilcileri, 1 Haziran'daki son tarih yaklaşırken bir anlaşmaya varmak için dün her iki tarafın da verimli olarak nitelendirdiği görüşmeler gerçekleştirdi.

Derecelendirme kuruluşu Fitch'in ABD'nin kredi notunu olası bir indirim için izlemeye almasıyla iki yıllık getiriler Mart ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Tüm bu gelişmelerin etkisiyle piyasa öncesi işlemlerde Dow e-minis 77 puan ya da %0,23 düşerken, S&P 500 e-minis 23,25 puan ya da %0,56 ve Nasdaq 100 e-minis 226,5 puan ya da %1,66 yükseldi.

İlgili Haberler